22 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2024

G-art Galeri’de Yeni Sergi: “Kadının Adı Var”

İpek Duben, Azade Köker, Nancy Atakan, Suzy H. Levy, Dilara Akay ve Gönül Nuhoğlu’nun eserlerinden oluşan “Kadının Adı Var” başlıklı sergi 30 Haziran’a kadar G-art Galeri’de sanatseverlerle buluşuyor.

“Ve işte kadınlar... Erkek egemenliğini sorgulayan, kadınların tarihsel süreçlerdeki etkin rolünün görülmesini kendine amaç edinen, toplumsal cinsiyet kalıplarını tespit edip dönüştürmeye çalışan, ataerkil sistemle ve sıklıkla iç içe olduğu kapitalizmle de mücadele eden, çeşitliliği ve eşitliği savunan kadınlar. İpek Duben, Azade Köker, Nancy Atakan, Suzy H. Levy, Dilara Akay, Gönül Nuhoğlu. Bunlar, dünyanın insan iradesiyle, kolektif ifade ile değişebileceğine dair inançları yüksek kadınlar. Ve bir dönemin özgürlük arayışındaki parlak kadınlarından Duygu Asena vasıtasıyla ‘Kadının Adı Var’ ve olsun diye gözünü budaktan sakınmayan birçok kadın var.

Bu sergide bir araya gelen sanatçılar ve eserleri arasındaki anlam örgüsü, yıllar içinde oluşturdukları sanat pratiklerinde yankı bulan, kadın kimliğini tanımlayan kodları belirleyen gelenek ve modernite anlayışları, cinsiyet-beden ve kimlik stereotipleri, aile hafızaları, kadına yönelik şiddet, yasaklar ve haklar üzerine güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen temalardaki üretimleri üzerine kurulu. Farkındalık yaratmaya çalışan, sınırları bulanıklaştıran, bazen yakından ve kişisel, altı çizilen gerçeklikler ve hem cinsiyet açısından hem de kim olduğumuza dair varoluşsal sorgular...”

Künye:
1. Nancy Atakan- Her Yerde
2. Azade Koker-Kız Kardeşler
3. Gönül Nuhoğlu - Every step you take, stainless steel, lenticular lens, 40x40cm,9 piece
4. İpek Duben
​5. Suzy Hug Levy - Karyatid
​6. Dilara Akay

0
867
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage