25 EYLÜL, PAZARTESİ, 2023

GAGİAD Kültür Sanat Festivali 2 Ekim’de Başlıyor

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) tarafından bu yıl ilki düzenlenecek GAGİAD Kültür Sanat Festivali, 2 - 8 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek GAGİAD Kültür Sanat Festivali kapsamında çağdaş sanat sergilerinden klasik müzik konserlerine, sanatçı söyleşilerinden atölyelere kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Sürdürülebilirliği odağına alan festival; resim, heykel, fotoğraf, video başta olmak üzere birçok farklı disiplinin bir araya geldiği çağdaş sanat eserlerini sunan sergileri ve klasik müziğin başarılı yorumcularını buluşturacak.

GAGİAD’ın sanat danışmanı Yasemin Bay’ın genel sanat yönetmenliğinde hazırlanan GAGİAD Kültür Sanat Festivali kapsamında kapsamında “Pür-hayâl” ve “...fakat kalbim seninledir” başlıklı sergiler, şehrin en güzel hanlarından biri olan Pürsefa Hanı’nda 28 Ekim tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak. Adını “pür” kelimesinin farklı anlamlarından alan “Pür-hayâl” sergisi; “dolu, çok” anlamına gelen “pür” ön ekiyle “hayâl”i çoğaltan bir mânâ taşıyor. Sanatçıların eserleri ile kurulan “saf, temiz hayâller”, Pürsefa Hanı ve karşısında yer alan Mevlevihane ile huzur ve dinginliğe atıfta bulunan bir bağ kuruyor. Pürsefa Hanı’nın giriş katındaki sergide Türkiye modern resminin ustalarından günümüzün dikkat çeken sanatçılarına değin uzanan zengin bir seçki sunuluyor. Sergide Murat Akagündüz, Hüseyin Aksoy, Çiğdem Aky, Erol Akyavaş, Elvan Alpay, Hakkı Anlı, Nejad Melih Devrim, Osman Dinç, Tayfun Erdoğmuş, Hakan Gürsoytrak, Nuri İyem, Hacer Kıroğlu, Komet, Murat Morova, Seçkin Pirim, Damla Sari, Aras Seddigh, Kemal Seyhan, Gürsel Soyel, Canan Tolon, Selim Turan, Mehmet Ali Uysal ve Merve Zeybek’in yapıtları yer alıyor.

Pürsefa Hanı’nın ikinci katında yer alan “…fakat kalbim seninledir” sergisindeki eserler ise aşk, inanç, adanmışlık, birlik ve beraberlik temaları etrafında kendine özgü bir dil kuruyor. Sergi, içinde yer aldığı yapının bir zamanlar toplanan buğdayların paylaşıldığı mekân olmasından hareketle, bir arada olma ve paylaşma hissini merkezine alıyor. Gazianteplilerin geçmişten bugüne kentlerine duydukları derin aşka ve bağlılığa bir övgü niteliği taşıyan sergi; Ahu Akgün, Rahmi Aksungur, Levent Aygül, Bengisu Bayrak, Eda Emirdağ, Neş’e Erdok, Seda Gazioğlu, Göksu Gül, Hakan Gürsoytrak, Çağıl Harmandar, Alp İşmen, Osman Nuri İyem, Fatih Kahya, Yonca Karakaş, Hamza Kırbaş, Temür Köran, Ardan Özmenoğlu, Ali Şentürk, Ozan Türkkan, Erdem Varol ve Ufuk Yılmaz’ın eserlerinden oluşuyor.

​GAGİAD Kültür Sanat Festivali, aynı zamanda klasik müzik konserlerine ev sahipliği yapacak. Şef Eray İnal’ın yönetimindeki festival orkestrası Çukurova Symphonic Project, Türkiye’nin en önemli tenorlarından Hakan Aysev’in solistliğinde hem klasik müziğin hem de Türk bestecilerin önemli yapıtlarını sunacak. Anadolu Nefesli Beşlisi ise zengin repertuarıyla Gaziantep’in farklı noktalarında dinleyicilerle buluşacak. Klasik müzik konserleri, Klasik Batı Müziği ile Klasik Türk Müziği’ni bir araya getiren “Itrî ve Bach” konseriyle devam edecek. Ertan Tekin (duduk), Murat Aydemir (tanbur), Çağ Erçağ (viyolonsel) ve Selin Nardemir’den (viyolonsel) oluşan orkestra, konserde aynı yüzyılda yaşamış ancak farklı zamanlarda ve mekânlarda sanatlarında zirve yapmış iki büyük müzik adamını, Itrî ile Bach’ı bir araya getirecek. Konserde, Itrî'nin Segâh Bayram Tekbiri ve Bach’ın Trio için Sol majör Sonat’ı dahil 14 eser seslendirilecek.

Künye:
1. Osman Nuri İyem, Riya ve Latife IV, Kara Orman. 50x90 cm, 2022
2. Canan Tolon, İsimsiz. Tuval üzerine yağlıboya, 91.5x91.5cm, 2016
3. Erol Akyavaş, Miraçname Serisi. Taşbaskı, 65x55cm, 1987
4. Erdem Varol, Perşembe
​5. Ahu Akgün, İsimsiz. Tuval üzerine yağlıboya, 35x50 cm, 2022

0
997
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage