03 EYLÜL, SALI, 2024

GalataPerform’dan Yeni Sezona Uluslararası Bir Proje

GalataPerform, 2006’dan beri devam eden Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında Portekiz’in Porto şehrindeki A Turma Tiyatrosu ile geliştirdiği ortak projesi “Yeni Gerçeklikler” ile yeni sezona başlıyor.

2023 Yeni Metin Festivali 12’den beri devam eden süreçte her iki tiyatrodan yazarlar “Yeni Gerçeklikler” üzerine oyunlar yazdı. A Turma’dan Tiago Correia ve Antonio Parra’nın yazdıkları metinler Türkçeye çevrilecek ve Kasım 2024’te İstanbul’da oyun okuması olarak seyirciyle buluşacak. Okumaların DasDas Tiyatronun düzenlediği IO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında yer alması planlanıyor. GalataPerform kurucu sanat yönetmeni Yeşim Özsoy ve dramaturg, çevirmen, yazar Ferdi Çetin’in yazdığı metinler ise Portekizceye çevrilecek. Aralık ayı içerisinde Porto şehrinde A Turma tiyatrosu ev sahipliğinde Porto Devlet Tiyatrosu’nda (Teatro Nacional Sao Joao) oyun okumaları yapılacak.

​GalataPerform, ayrıca sezonda Yüz Yılın Evi ve Medea’ya Göre Ahlak oyunlarının turne ve sahnelemelerine de devam etmeyi planlıyor.

0
821
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage