18 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2024

Galerist’ten Yeni Sergi: “Distilled From Scattered Blue”

Galerist, küratörlüğünü Károly Aliotti’nin üstlendiği “Distilled From Scattered Blue” başlıklı karma sergiyi 24 Eylül-2 Kasım tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Mavinin bilinen anlamlarının ötesine geçerek, rengin içsel derinliklerindeki tuhaf, adlandırılamayan duyguların peşine düşen “Distilled From Scattered Blue” sergisi, mavi rengin gizemini ve henüz keşfedilmemiş olanın arayışını yansıtıyor. Yaraya, hafızaya, özleme, yalnızlığa ve mesafeye dokunarak, yaratıcı bir hüzün hissettiriyor. İsmini Lavinia Greenlaw’ın From Scattered Blue şiirindeki bir mısradan alan sergi, uhrevi masumiyeti temsil eden açık mavi tonlarından, evrenin her şeyi içine çeken uçsuz bucaksız siyahına doğru genişliyor. Bir türlü varamadığımız o yer, midemize çöreklenen taş, göğsümüzde bir nişan gibi taşıdığımız acı belki de mavi; bir yandan derimize sızarken, diğer yandan gardımızı düşürmemizi talep ediyor.

Mavinin melankolik çağrışımları etrafında şekillenen sergide; Abdülmecid Efendi, Murat Akagündüz, Erol Akyavaş, Semiha Berksoy, Albert Bitran, Katrien de Blauwer, Hera Büyüktaşcıyan, Nejad Devrim, Marlene Dumas, Nermin Er, Max Ernst, Candeğer Furtun, Ahmet Doğu İpek, Fatoş İrwen, Şahin Kaygun, William Kentridge, Onur Kılıç, Gustav Klimt, Çağla Köseoğulları, Nermin Kura, Dora Maar, Basim Magdy, Kate MccGwire, Joan Miró, Mübin Orhon, Lara Ögel, Erman Özbaşaran, Eduard Pechuël-Loesche, Anıl Saldıran, Sarkis, Léon Spilliaert, Yaşam Şaşmazer, Defne Tesal, Clare Twomey, Elif Uras ve Masao Yamamoto’nun eserleri yer alıyor.

“Distilled From Scattered Blue”, 2017 yılında Galerist’te düzenlenen, Károly Aliotti ile Nilüfer Şaşmazer’in eş-küratörlüğünü yaptığı ve siyah rengin doğurgan yaratıcılığına odaklanan “Dark Deep Darkness and Splendor” sergisinin hafızasını geri çağırıyor. Sergiye, ayrıca İngilizce ve Türkçe iki ayrı dilde basılmış bir yayın da eşlik ediyor.

Künye:
1. Dora Maar
2. Semiha Berksoy
3. Hera Büyüktaşcıyan
4. Katrien de Blauwer
5. Max Ernst
​6. Şahin Kaygun

0
979
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage