28 HAZİRAN, ÇARŞAMBA, 2023

Gallery 11.17’de Yeni Sergi: “Bir Eşik, Orman”

Gallery 11.17, farklı disiplinlerden sekiz sanatçıyı bir araya getiren “Bir Eşik, Orman” başlıklı karma sergiyi 25 Ağustos’a kadar sanatseverlerle buluşturuyor.

İzleyicinin dönüşümüne yol gösterici bir rehber olan sanatçıları buluşturan sergide; Arzu Ertekin, Aytaç Beyazgül, Duygu Ergör Baur, Feyzan Alasya, Havva Marta, Sesil Beatris Kalaycıyan, Tuba Önder Demircioğlu ve Yücel Kale’nin eserleri yer alıyor.

“Sıkıntı ilk eşik sorununun derinleşmesidir ve soru hâlâ önümüzdedir.
‘Nasıl biri yıpranmış giysileri çıkarıp yeni olanları giyerse, gövdelenen Benlik de yıpranan bedenleri çıkarır ve yenilerini giyer.’

J. Campbell’ın Kahramanın Sonsuz Yolculuğu kitabında, kişinin kendini bulma serüveninde, kahramanın yeniden doğumu balinanın karnında olarak yerini bulur. Doğum alanına giren Kahraman’ı birçok erginleşme sınavı beklemektedir. Kahraman, balinanın karnında yeniden doğar, dönüşür ve artık hazırdır.

Çağrı herkese, her zaman gelir. Macera ise çok çeşitli şekillerde başlayabilir. Sanatçı, içsel yolculuğunu ürettiği eserlerine yansıtır. Ormanında, eserleriyle birlikte her bir eşikten geçtikçe, kendi hayatının döngüsünde gelişerek yolcuğuna devam eder. Her bir eser sanatçının hikâyesi, kendi varlığının merkezi, özüdür.

Campbell aynı zamanda der ki; ‘Kahraman bilmeye gelen kişidir.’

0
1620
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage