13 ŞUBAT, SALI, 2024

Gama Gallery’nin “A(m) I ART(ificial)” Sergisi 42 Maslak’ta

Gama Gallery, yapay zekâ çağında fotoğrafın evrimini yansıtan “A(m) I ART(ificial)” başlıklı sergiyi, 2 Mart tarihlerine kadar 42 Maslak’ta sanatseverlerle buluşturuyor.

Can Sarıçoban’ın küratörlüğünü üstlendiği “A(m) I ART(ificial)” sergisi, yapay zekânın fotoğraf sanatı üzerindeki evrimini araştırarak teknoloji ve sanatın iç içe geçişini etkileyici bir sunumla izleyiciye sunuyor. Sergide; Gültekin Çizgen, Ali Kabaş, İzzet Keribar, Ceylan Atuk, Mustafa Kemal Kayış ve Can Sarıçoban’ın yapay zekâ araçlarıyla yaratılan ve yeni bir sanatsal dil oluşturan eserleri, ilk kez izleyici karşısına çıkıyor. “A(m) I ART(ificial)” sergisi, teknolojinin sanatı nasıl dönüştürebileceğini ve insan yaratıcılığının yapay zekâ ile nasıl yeni ve beklenmedik şekiller alabileceğini ortaya koyuyor. Sergi, estetik ve düşünsel bir deneyim sunmayı hedeflerken, aynı zamanda ziyaretçileri, yapay zekâ ve sanatın iç içe geçtiği çağdaş dünyamızda gerçeklik ile yaratıcılığın ne anlama geldiğini sorgulamaya davet ediyor.

Serginin yaklaşık altı ay süren içerik çalışmaları, Can Sarıçoban tarafından gerçekleştirildi. Sanatçının onuncu serisinin yer aldığı sergide, fotoğraflardan yapay zekâ araçları kullanarak türettiği birçok yeni eseri yer alıyor.

​Sergi açılışında Levent Erden ve sanatçılar, yapay zekâ ve fotoğrafın evrimi, sanatın dünü ve yarını üzerine konuştu; 15 Şubat’ta ise sanatçıların yanı sıra Süreyya Su, Zeynep Sandalcı ve Aslı Uçmak gibi konuşmacılar, yapay zekâ ve sanatın geleceğini ele alacaklar. Bu konuşmalar, katılımcılara sanatın evrimi üzerine derinlemesine bir perspektif sunacak.

0
755
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage