14 HAZİRAN, CUMA, 2024

Genç Sanatçılar “Genç Buluşmalar” Sergisi ile Taksim Sanat’ta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ, Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 45 sanatçı adayının yaklaşık 80 eserinden oluşan “Genç Buluşmalar” başlıklı sergiyi 21 Temmuz’a kadar Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşturuyor.

Çeşitli disiplinlerde, birbirinden farklı vizyona sahip özgün çalışmaları bir araya getiren “Genç Buluşmalar”, geçtiğimiz ay gerçekleşen Artcontact İstanbul Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’nda Kültür AŞ organizasyonuyla sergilenmesinin ardından şimdi Taksim Sanat’ta izleyici karşısına çıkıyor.

​Meriç Aktaş’ın küratörlüğünü üstelendiği sergide, Şırnak’tan Tekirdağ’a Türkiye’nin dört bir yanında 20 üniversitenin güzel sanatlar fakültesinde okuyan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin resim, heykel, seramik, fotoğraf, dokuma gibi farklı malzeme ve disiplinlerden oluşan 80’i aşkın eser yer alıyor. Sergi, toplumsal değerlere değinen ve hayatla ilişkisini ön plana çıkaran eserler arasında atık, iklim krizi, doğa, ölüm, yaşam, metamorfoz, su, toplumsal ilişkiler, kadın ve şiddet gibi konuları temel alan çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Toplumsal değerlere dokunarak hayatla ilgili kaygılarını ifade eden sanatçı adayları, toplum içindeki bireyselleşme, hayatın akışı ve kendi duruşlarını “Genç Buluşmalar” sergisi ile izleyiciye yansıtıyor.

0
655
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage