10 OCAK, ÇARŞAMBA, 2024

Gevende 20. Yıl Performansı ile Zorlu PSM’de

Türkiye'nin alternatif müzik sahnesinin köklü isimlerinden Gevende, 20. yıl konserini 13 Ocak Cumartesi günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde verecek.

Kendilerine özgü vokal dili ile Anadolu’nun motiflerini, Balkanların tınılarını ve progresif rock etkilerini bir araya getiren Gevende, dünyanın dört bir yanındaki 20 yıllık serüveninde VHS’den 4K’ya kadar geniş bir video arşivine sahip olan ve bu görüntülerden yapılmış video kolajlar ve digital-motion grafiklerle tasarlanan 20.yıl sahne şovu ile müzikseverlerle buluşacak.

Womex Showcase, Babel Med, PopKomm, MIMI, Amsterdam Roots, London Pulse Festival, Europe Festival, Sous La Plage gibi önemli isimlerle festivallerde sahne alan Gevende, doğaçlama müzikal yapısının verdiği açıklıkla birçok farklı ekiple uluslararası projelere imza atarak hayran kitlesini genişletti. Paris kökenli 25 kişilik Balbazar Orkestrasi, Amsterdam’dan Tobias Klein ve Lyon’dan Damien Cluzel ile yaptıkları çalışmalarla Avrupa ve Türkiye’de konserler verdi. Sen Balık Değilsin Ki albümünde kuzey caz müziğinin duayen gitaristi Eivind Aarset Gevende’ye gitarıyla eşlik etti ve yaptığı Vintage Progresif Rock radyo programları ile nam salmış olan Belçikalı Gerald Van Waes, müziklerini “Music From Neverland” olarak tanımladı. Avangard ve çağdaş müziğin kalesi olan Fransız Mezzo Tv’nin Corsica’daki stüdyolarına live performansları ile konuk oldu.

​13 Ocak Cumartesi günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek Gevende konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
635
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage