24 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2024

Görülmemiş Karakterleri ile “Elma Çekirdeği”

Chiara Lorenzoni’nin küçük yaşta ailesini kaybeden Tea’nın hikâyesi üzerinden aile ve arkadaşlığın önemine dikkat çektiği romanı Elma Çekirdeği, Ezay Havlioğlu Akyıldız’ın çevirisiyle Genç Timaş’tan çıktı.

“Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Tea, çocuk bakımevinde yaşamaktadır. Ancak bir gün uzak bir akrabasının varlığından haberdar olan yetkililer, Tea’nın onun yanında yaşamasının daha uygun olacağına karar verirler. Kontes Virginia Tessalonika Alisea Eufrasia Summerbee ya da Tea’nın tercih ettiği adıyla Tessa teyze, alışılmışın dışında bir kadındır. Kendi icadı olan neşe terapileriyle insanları üzüntülerinden uzaklaştırır, çay tortularını yorumlamaya kalkar, dünyadaki her maddenin iyileştirici gücüne inanarak olur olmaz şeyleri yemeklerin içine katar.

​Tea, teyzesi hakkında bütün bunları öğrendiğinde buraya asla uyum sağlayamayacağını düşünür ancak şaşırtıcı derecede teyzesinin evine ait her şeyi çok sever. Dışarıdan çok karışık olarak gözüken her şey aslında Tea’ya mutluluk vermektedir. Ta ki bakımevinden görevliler yeniden gelip Tea’nın ne durumda olduğunu görmek isteyene kadar. Tea’nın burada kalması için evdeki herkes rolünü kusursuzca oynamak zorundadır ancak aksilikler peşlerini bırakmayacaktır.”

0
710
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage