24 MAYIS, CUMA, 2024

Gözde Ju ve Nazlı Moripek PASAJ @ Barın Han’da

PASAJ @ Barın Han, Küçük Şeyler Rezidans Programı kapsamında 2 Haziran’a kadar sanatçı Gözde Ju ve Nazlı Moripek’i ikili olarak konuk ediyor.

PASAJ @ Barın Han, Küçük Şeyler Rezidans Programı kapsamında Nazlı Moripek ve Gözde Ju’yu “Sakın” ile ağırlıyor. Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan iki sanatçı, misafir sanatçı programı süresince kültürel ve tarihi tılsımları biçimsel ifadeleri ve sembolik anlamları üzerinden inceleyerek koruma, saklama ve muhafaza etme kavramlarını araştıracaklar. Sanatçılar, program süresince nesilden nesile aktarılan bu koruyucu sembollerin izlediği yolu ve kültürel hafıza arasındaki ilişkiyi ayrıntılı olarak inceleme fırsatı buluyorlar. Araştırma ayrıca, kadınlar tarafından yaratılan ve göç hareketiyle karakterize olan tarihi ve kültürel ritüellere de odaklanıyor. Süreçleri açık stüdyo formatında izleyiciler ile paylaşılacak ve Eylül 2024'te Frankfurt'ta düzenlenecek ikinci bir serginin temelini oluşturacak.

​Sergi 30 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de Melike Bayık ile gerçekleşecek söyleşi ile açılış yapacak, 31 Mayıs, 1 ve 2 Haziran tarihlerinde açık stüdyo olarak ziyarete açık olacak.

0
1335
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage