18 EKİM, CUMA, 2024

Gülin Hayat Topdemir’in “Enigmatic Couple Tales” Sergisi x-ist’te

Gülin Hayat Topdemir’in “Enigmatic Couple Tales” başlıklı yeni sergisi 16 Kasım’a kadar x-ist’te sanatseverlerle buluşuyor.

Çağdaş sanatın mistik ve sembolik anlatım diline dair yenilikçi bir bakış açısı sunan sergi, izleyiciyi gerçekle hayal arasındaki ince hat üzerinde yolculuğa çıkarıyor. Victoria döneminin estetik kalıplarından mülhem eserler, klasik sanatın büyüsünü çağdaş bir görsel üslupla yeniden yorumluyor. Sanatçının ilişki kuran çiftlere dayanarak kurguladığı temalar, geçmiş zamanın narin zarafeti ile şimdiki zamanın tuhaf ve hatta gerçeküstü imgelerini bir araya getiriyor. Anlatılan hikâyeler doğayı, hayvanları ve insanla evren arasındaki ilişkiyi de kapsıyor. Sergideki çalışmalar, klasik dönemin simgesel diliyle çağdaş teknikler arasında bir köprü kurarken anakronik, hatta yer yer “steam punk” bir anlatının parçaları hâline geliyorlar.

Sergide yer alan her eserde klasik dönemin bir yankısı duyulurken, günümüzün dijital ve gerçeküstücü etkileri de kendilerine yer buluyor ve klasik sanata duyulan saygıyı yadsımadan onun çağdaş yorumlanış tarzını keşfetmeye açık sanatseverleri davet ediyor.

Künye:
1. Embrace Of Shadows And Light.Tuval Üzerine Yağlı Boya 100 x 120 cm 2024
2. When The Moon Judges You For Holding A Golden Fish Tuval Üzerine Yağlı Boya 110 x 80 cm.2024
3. The Enigmatic Librarian Tuval üzerine yağlı boya 2024 70 x 50 cm

0
436
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage