08 ŞUBAT, PERŞEMBE, 2024

Günnur Özsoy ve Nevzat Sayın’ın “Ada” Sergisi Galeri Siyah Beyaz’da

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılın sanatçı eşleşmelerinden Günnur Özsoy ve Nevzat Sayın’ın “Ada” başlıklı sergisini 9 Şubat-2 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide, ada temasını işleyen Günnur Özsoy ve Nevzat Sayın, izleyicilerin bilinmeyen sınırlara doğru bir keşfe çıkmalarını sağlıyor. Ada, çevresi suyla çevrili ve genellikle diğer topraklardan izole edilmiş bir kara parçasıdır. Bu fiziksel yalnızlık, ada metaforunda genellikle insanın iç dünyasını, bilincini ve varoluşunu temsil ederken, aynı zamanda dış dünyadaki toplumsal ve siyasal yapıları da ifade edebiliyor. İnsanın kendi iç dünyasını keşfetmesi ve kendini tanıması adeta bir adada yolculuk yapmasını anımsatıyor.

Günnur Özsoy, kelimelerle ifade edilemeyen, soyut bir düşüncenin imgelerine dönüşen adalarda, varlık ve yokluğun buluştuğu bir gerçeklik sunuyor. Zamanın akışı yavaşlıyor, gerçek ile hayal arasında belirsiz bir çizgi çiziyor. Nevzat Sayın’ın mimari yaklaşımı ise ada kavramının mekânsal boyutunu keşfetmeye olanak tanıyor, ada dünyanın labirentlerine inenler, soyut düşüncelerin imgelerine dönüşen bir gerçeklikle karşılaşıyorlar ve bu soyut gerçeklik, kavranması güç bir mekân olarak varlığını sürdürüyorlar.

Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerini sanatseverlerle buluşturuyor. Zamanlarını ve mekânlarını birbirleri ile paylaşan sanatçı ikilileri, aynı malzemeye farklı zamanlarda müdahale etmenin yanı sıra aynı mekânda birbirlerinin malzemelerini ve imgelerini dönüştürüyor. Sanatçı ikililerinin üretim sürecinden başlayan ve temelde bir yaşam pratiği olan bu birliktelik, sanatçıları, galeriyi ve izleyicileri ortaklaşmaya davet ediyor.

0
1121
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage