19 MART, SALI, 2024

Hanane Hajj Ali “Jogging” Performansı ile 23 Mart’ta DasDas’ta

Lübnanlı sanatçı ve aktivist Hanane Hajj Alinin Jogging başlıklı tek kişilik performansı, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında 23 Mart’ta DasDas’ta tiyatroseverlerle buluşacak.

Hanane Hajj Ali’nin ödüllü tek kişilik performansı Jogging, bir taraftan izleyiciyi Beyrut’un sokaklarında gezdirirken diğer taraftan da birbirinden çok farklı Lübnanlı kadının kimliğine bürünerek düşlerine, arzularına, umutlarına doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Lübnan’ın en tanınmış performans sanatçısı ve aktivistlerinden Hanane Hajj Ali’nin tüm dünyada festivalleri dolaşan bu performansı Türkiye’de ilk kez izleyici karşısına çıkacak.

Tiyatroyu daha geniş kitlelere ulaştırıp Türkiye’deki tiyatro üretimine katkı sağlamayı, yıl içerisinde prömiyerini gerçekleştirecek yerli yapımları ve birçok uluslararası tiyatro, dans performans gösterilerini Türkiye’de sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen DasDas, İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında ev sahipliği yapacağı yeni gösterileri önümüzdeki günlerde duyuracak.

23 Mart’ta DasDas’ta sahnelenecek Hanane Hajj Ali’nin Jogging başlıklı tek kişilik performansının biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
Tasarım, metin, performans: Hanane Hajj Ali
Yönetmen: Eric Deniaud
Dramaturji: Abdullah Alkafri
Işık: Sarmad Louis, Rayyan Nihawi
Teknik yönetim: James Chehab, Karam Abou Ayache
Ses: Wael Kodeih, Jawad Chaaban
Kostümler: KALABSHA, Louloua Abdel baki
Koordinasyon ve üst yazı: Mohammad Itani
Çeviri: Praline Gay Para, Hassan Abdul Razzak
​Fotoğraflar: Marwan Tahtah

0
638
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage