22 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2024

Hanefi Yeter’in “HAL-BU-Kİ” Sergisi Anna Laudel Bodrum’da

Hanefi Yeter’in “HAL-BU-Kİ” başlıklı kişisel sergisi 23 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında Anna Laudel Bodrum’da sanatseverlerle buluşacak.

Yarım asrı aşan sanat yolculuğuna toplumsal ve sosyolojik gözlemlerinden aldığı ilhamla devam eden Hanefi Yeter’in son iki yıl içerisinde ürettiği resimlerden oluşan seçkisi aynı zamanda, sanatçının retrospektif eserlerine yer veren kitabı ile izleyiciye sunuluyor. Kitap lansmanı ise 22 Ağustos 2024 saat 19.30’da Anna Laudel Bodrum’da gerçekleşecek.

Hanefi Yeter’in görsel bir beğeni yaratmanın ötesinde, izleyicinin ruhsal ve zihinsel bir etkileşim yaşamasını hedefleyerek bir araya getirdiği seçki, izleyicilere insan bedeni ve ruhsal yapısı arasındaki karmaşık ilişkileri daha derin bir anlayışla kavrayabilmeleri için çeşitli perspektifler sunuyor. Sanatçı eserlerinin insanlarda farkındalık ve duyarlılık yaratmasını hedeflerken, sanatını değişimin bir parçası olarak görüyor. Modern dünyanın sunduğu derin bilgi ve zaman yarışında sanatçının yolunu bulmasının zorluğunu vurgulayan sanatçı için geçmiş birikimin ışığı sanatçının özü, yeteneği ve emeği ise başarısının yapı taşlarını oluşturuyor.

“Gelecek bizden kısa ve öz olmamızı ister” sözünü kendine ilke edinerek çağımızın bilgi bolluğunda sadeliğin önemine dikkat çeken sanatçı, son iki yılda üzerinde yoğunlaştığı resimlerde beden ve ruh arasındaki farka, bir diğer deyişle öze odaklanıyor. Yeter, renk ve biçimle birlikte, zaman zaman sözcüklere de başvurarak bu temayı kendine has katmanlarla bir bütünlük ve uyum içinde yeniden keşfediyor. 

Künye:
1. Hanefi Yeter, Doğayay Ol, 2024, acrylic paint on canvas, 130 x 150 cm
2. Hanefi Yeter, Ruhun Gemisi, 2023, acrylic paint on canvas, 148 x 149 cm
3. Hanefi Yeter, Varlıktaki Yolar, 2023, acrylic paint on canvas, 150 x 135 cm
4. Hanefi Yeter, Kapama Yüzün, 2024, acrylic paint on canvas, 131 x 149 cm
​5. Hanefi Yeter, Tartı, 2023, acrylic paint on canvas, 160 x 145 cm

0
688
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage