22 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2024

Helen Garner’dan Bir Cinayet Davasının Öyküsü

Romancı ve öykücü Helen Garner’ın her duruşmasına katılarak takip ettiği, Avustralya’da uzun zaman gündemi işgal eden Robert Farquharson davasının sarsıcı hikâyesini anlattığı Bu Yas Yuvası - Bir Cinayet Davasının Öyküsü, Roza Hakmen’in çevirisiyle Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktı.

Dava şu şekildedir: Üç erkek çocuk babası, eşinden boşanmış Robert Farquharson’ın arabası 2005 yılının Babalar Günü’nde çocuklarını annelerinin evine bırakırken yoldan çıkar ve bir sulama barajına gömülür. Farquharson araba­dan çıkmayı başarır ama çocukları boğularak hayatını kaybeder. Olay ilk bakışta trajik bir kaza gibi görün­mektedir, ancak yetkililerin işe dahil olmasıyla daha karanlık ihtimaller belirmeye başlar.

​Bu süreci başından sonuna kadar takip eder Garner. Yaslı anne ve babadan başlayarak savunma ve iddia makamına, jüri üyelerine, tanıklara, bilirkişilere ve davayı izleyen gazetecilere varıncaya dek herkesin bir romanın kişileri gibi belirdiği anlatı, Garner’ın anlatıcılığı sayesinde true crime ve mahkeme röportajı gibi türlerin sınırlarını aşarak aile, evlilik, suç, masumiyet ve adalet üzerine bir kitaba dönüşür.

0
729
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage