30 AĞUSTOS, CUMA, 2024

Hilal Polat’ın Yeni Sergisi “Biz Beceremiyoruz Bu Love İşlerini” Barın Han’da

Hilal Polat’ın “Biz Beceremiyoruz Bu Love İşlerini” başlıklı kişisel sergisi, 4-21 Eylül tarihleri arasında Barın Han’da sanatseverlerle buluşacak.

“Biz Beceremiyoruz Bu Love İşlerini” sergisi, mitlerden ilham alarak geçmişten günümüze aşkın farklı perspektiflerine ve geleneksel anlamına vurgu yapıyor. Eserlerinde Adem ve Havva’dan bu yana anlatılan efsanelerden hareketle aşkı ironik bir dille yorumlayan Hilal Polat, bu değişken olguyu hem kişisel hem de evrensel bir boyutta ele alıyor. Sergide klasik aşk hikâyelerinin ötesinde bir bakış açısıyla oluşturulan eserler, sanatseverlere kişisel aşk deneyimlerinin yanı sıra aşkın konuşulmayan yanlarını da hatırlatmayı amaçlıyor. Polat’ın ironik bir dille ele aldığı aşk kavramı, “Love İşleri” tabiriyle izleyicinin bireysel arka bahçesine bir davette bulunuyor.

​Hilal Polat, sergiyi şu sözlerle özetliyor: “Adem ve Havva’nın aşkıyla başlayan bu love hikâyesi, trajedisi, serüvenleri ve anksiyetesiyle bizi büyük bir dünyada küçücük hissettirmiştir ve hissettirmeye devam edecektir. Aşkı ilk öğrendiğimiz anı hatırlamayız; hatırlasak da doğrusunu kim bilir ki! Romeo ve Juliet mi; Ferhat ile Şirin mi; yoksa kendini kara sevdaya düştü diye odalara kapatan yahut dağlara vuran insanların hikâyesi mi öğretti bize aşkı? Belki bir filmden, belki bir şarkıdan, belki de bir kitaptan öğrendik aşkı. Ben, kendi aşk deneyimimi hatırlamıyorum. İlk kez kim için çizdim kalp şeklini bilmiyorum. Peki, siz hatırladınız mı ben sorunca? Bildiğimiz bütün aşk hikayelerini unutup, benim aşkı nasıl anladığımı görmeye ve gördüğünüz şeyi beğenmeye veya beğenmemeye hazırsanız, benim yolculuğuma hoş geldiniz. Şimdi, burada... Belki anlamanın eşiğinde...”

Künye:
1. Hilal Polat, Ona Bakma Bana Bak, Buluntu malzemeler üzerine kumaş boyası, değişken ölçüler, 2023
2. Hilal Polat, Varka ile Gülşah, Buluntu malzemeler üzerine kumaş boyama, 124x127 cm, 2023
3. Hilal Polat, Adem ile Havva, Buluntu malzemeler üzerine karışık teknik, değişken ölçüler, 2023

0
1732
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage