24 MAYIS, CUMA, 2024

Hisar Okulları’nda Sergi: “Cumhuriyetin 100. Yılı - Bugünden Geleceğe Sanatla”

Hisar Okulları’nın Beral Madra küratörlüğünde gerçekleştirdiği çağdaş sanat projesinde yapılan çalışmalardan oluşan “Cumhuriyetin 100. Yılı - Bugünden Geleceğe Sanatla” başlıklı sergi 14 Haziran’a kadar sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geride bıraktığı 100. yılına bir saygı duruşu olarak planlanan proje, öğrencilerin dünyaya ve sanata olan bakış açılarına katkı sağlamayı hedefliyor. Proje kapsamında Beral Madra’nın yanı sıra Ani Çelik Arevyan, Ahmet Öktem, Gonca Sezer ve Raziye Kubat gibi sanatçılar, öğrencilere rehberlik etti. Proje kapsamında yapılan çalışmalar ise “Cumhuriyetin 100. Yılı - Bugünden Geleceğe Sanatla” sergisi ile izleyicilere sunuluyor.

​Beral Madra proje hakkında şunları söyledi: “Proje çocuklar ve gençler için sürdürülebilir bir sanat ve kültür programı oluşturmak; farklı sanat disiplinlerini belirleyerek bu alanlarda değerli üretimler yapmış sanatçılarla çalıştaylar düzenlemek; çocukların ve gençlerin resim, üç boyutlu yapıt, fotoğraf, video, müzik ve genel sanat bilgisi ve tarihi alanlarında ilgi ve bilgilerini zenginleştirmek; üretim yapmalarını sağlamak ve eğitim yılı sonunda sergilenmesini gerçekleştirmek amacını taşıyor. Öğrencilerin zamanın değerli sanatçıları ile karşılaşması, birlikte çalışması ve olası bir mesleki üretime yönlendirilmesi projenin en önemli boyutu.”

0
622
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage