25 EKİM, CUMA, 2024

House of Brothers Lounge, Contemporary Istanbul’da

House of Brothers Lounge, Esra Gülmen’in eserlerini 27 Ekim’e kadar Contemporary Istanbul’da sanatseverlerle buluşturuyor.

Bu sene 19. edisyonu düzenlenen Contemporary Istanbul’un partnerleri arasında Pernod Ricard Türkiye yer alıyor. Pernod Ricard Türkiye’nin sanatseverleri bir araya getirdiği House of Brothers Lounge, Esra Gülmen’in eserleriyle fuarda yer alıyor. Gülmen’in ilk defa Türkiye’de sergilediği eserleri, kültür sanat yazarı Osman Can Yerebakan’ın küratörlüğünde sunuluyor.

House of Brothers Lounge’da yer alan Controversy Teeter / Totter, Istanbul, şehrin zıtlıkları bir arada yaşatan özgünlüğünü gözler önüne seriyor. Esra Gülmen’in Berlin ve Avusturya’da yayımladığı enstalasyonunun House of Brothers Lounge’a özel tasarımında, zıtlıkların dengeye ulaşması ve birlikte var olmaları vurgulanıyor. “Her bir tahterevalli, hiçbir anı birbirine benzeyemeyen, bulmacalarla dolu İstanbul’un mikrokozmosudur” diyen küratör Osman Can Yerebakan, eserin İstanbul için bir aşk şarkısı niteliğinde olduğunu belirtiyor. Eser birbiriyle çatışmaktan çok örtüşen ikiliklerin dünyasını, yüzeyin ötesini görebilen gözlere sunuyor.

House of Brothers Lounge’ın dış kısmında ise yine Esra Gülmen’in İstanbul’un gökyüzüne ve Haliç’e karşı konumlanan Ne Seninle, Ne Sensiz (Neither With Nor Without You) eseri yer alıyor. Karşısındaki manzarayı da yansıtan aynalı eser, bir yere/bir kişiye ait olma ve kopma gibi çelişkili görünen duyguları da somutlaştırıyor. Eser hem bir beyan hem de iç gözlem barındırırken sahip olma ve bırakmanın harmanlandığı üçüncü bir yolun olasılığını tartışıyor.

​19. Contemporary Istanbul’u 27 Ekim’e kadar Tersane Istanbul’da ziyaret edebilirsiniz.

0
216
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage