Versus Art Project, Huo Rf’nin “Hareket Alanı” başlıklı kişisel sergisini 14 Haziran tarihine kadar sanatseverlerle buluşturuyor.
Huo Rf’nin son dönem çalışmalarından oluşan “Hareket Alanı” sergisi, sanatçının pratiğinin merkezinde yer alan empati ve utanç duyguları etrafında şekilleniyor. Huo Rf, sergide sanatsal sürecini şekillendiren bu iki duygunun yaratabileceği ağır yükleri bırakmayı tercih ederek bu duyguların birleştirici gücüne odaklanıyor. İzin verilen ya da kazanılan bir özgürlük alanı ya da tolerans marjı olarak tanımlanabilecek hareket alanı, dilin her daim önemli bir bileşeni olduğu Huo Rf’nin pratiğinde yeni bir aşamaya atıfta bulunuyor. Sanatçı, öfke ve üzüntüye saplanıp kalmak yerine akışkanlığın baskın olduğu başka bir düzlemde olma ihtimalini araştırıyor.
Sergilenen eserler, Spot Işığı (2021) ve Kişi, Eylem, Durum serileri (2019-2024) ile İsimsiz heykel serisi (2015), utanç, umutsuzluk, depresyon, öfke ve melankoli gibi bir dizi mahrem duyguyu ele alıyor. Huo Rf, bu duyguları politik eylemliliğe sahip duygular olarak tasvir ediyor. Çalışmalarıyla kişisel ve politik olanın sınırlarını zorlayan ve kuir kimliğe buradan yaklaşan sanatçı, utancı hem bireysel hem de toplumsal yönleri olan, kişinin benlik algısını ve başkalarıyla ilişkilerini şekillendiren, dolayısıyla kimlik inşası için oldukça verimli bir tartışma alanı açan bir duygu olarak tanımlıyor.
Künye:
1. Huo Rf, N.B. ,2024, ahşap kaide ve bakır üzerinde farklı tarihlerde üretilmiş ve farklı boyutlarda sabunlar, 21 cm x 20 cm x 33 cm
2. Huo Rf, Spotlight, fotoğraf, 15 x 21 cm
3. Huo Rf, H.R., 2022, bakır ve sanatçının annesi tarafından örülmüş perde, farklı ağırlıklarda üç taş, Mersin-Gözne’den, ahşap kaide,
21 cm x 21 cm x 38 cm. Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi desteği ile üretilmiştir.
4. Huo Rf, Untitled History III, Chromaİstanbul