07 OCAK, PAZAR, 2024

İbrahim Maalouf 25 Mayıs’ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda

Lübnan kökenli Fransız müzisyen İbrahim Maalouf, yeni müzikal projesi T.O.M.A’nın turnesi kapsamında, Epifoni organizasyonuyla, 25 Mayıs akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşacak.

Dünyaca ünlü trompetçi İbrahim Maalouf, 17 albüm ve bir Grammy adaylığının ardından yeni ve son derece yenilikçi bir müzikal projeyle geri dönüyor. Açılımı “Michel Ange’ın Trompetleri” olan T.O.M.A; felsefi, tarihi ve müzikal açılardan dinleyiciyi folklor ve modernliğin bir araya geldiği bir dünyaya götürüyor. Caz, rap, dünya ve Orta Doğu müziği türleri arasında gezinen sound’uyla ve kendine has tarzıyla dikkatleri üstüne çeken İbrahim Maalouf, 25 Mayıs akşamı İstanbul’daki hayranları ile bir araya gelecek.

Müzik kariyerine klasik müzik eğitimiyle başlayan İbrahim Maalouf, henüz 20 yaşındayken birçok uluslararası klasik müzik yarışmasını kazandı. 2000’lerin başında pop, caz ve dünya müzik sahnelerinin önemli isimleri arasında giren virtüöz, yayımladığı birçok tekli ve albümle listelerin başında yer aldı. Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela gibi pek çok ünlü isimle aynı sahneyi paylaşan Maalouf, 2007’den bu yana yayımladığı sayısız albümde prodüktör, besteci ve aranjörlük gibi rolleri de üstlendi. Maalouf, tüm bunların yanı sıra birçok film müziği albümü de besteledi. Trompetçi Nassim Maalouf’un ve piyanist Nada Maalouf'un oğlu, yazar Amin Maalouf'un yeğeni olan İbrahim Maalouf, geleneksel üç sübaplı trompet yerine babası Nassim Maalouf’un icat ettiği çeyrek tonların çalınmasına imkân veren dört sübaplı trompeti çalıyor.

​25 Mayıs akşamı saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek İbrahim Maalouf konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1241
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage