19 EKİM, CUMARTESİ, 2024

İki Kardeşin İki Yas Hikâyesi: “O Zaman Küs Ölene Kadar!”

Yapı Tiyatro’nun iki kardeşin, iki farklı zamanda, birlikte tuttukları iki yas hikâyesini anlatan tiyatro oyunu O Zaman Küs Ölene Kadar! izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Doğaç Gözüdeli’nin yazdığı ve Mehmet Taşyürek ile başrolleri paylaştığı oyunun yönetmenliğini İmer Özgün üstleniyor. Oyunun yardımcı yönetmenliğini Enes Danış yaparken ışık tasarımı Cem Yılmazer’e, sahne tasarımı Nilsu Baldan’a ait.

Mezarlıkta geçen hüzünlü bir komedi olan bu oyun; hayatla, ölümle, küsmekle ve en çok da barışmakla ilgili iki hikâye anlatıyor.

Abi: Hayat biraz böyle bir şey herhalde. Çok kötü bir şey oluyor. “Sabredelim, bunlar da geçer“ derken daha da kötü bir şey oluyor. Dişini sıkıyorsun zar zor ayakta kalıyorsun, o sırada daha büyük felaket başına geliyor. Artık bundan daha kötüsü olamaz dedikten sonra dört kere daha, daha kötüsü oluyor. Sonra bir yerde saymayı bırakıyorsun. Şeye benzetiyorum ya, mesela eve tadilat falan için bir usta çağırırsın, bir fiyat çeker, atıyorum on beş bin, sen on bin verebileceksindir, ama kafanda hesaplarsın, oradan borç buradan bilmem ne, tamam dersin yapalım şu işi, dişimizi sıkalım bitsin. Ama sonra işin ortasında usta gelir der ki boru patladı, bilmem ne oldu, yedi bin daha girer sana. On beş binlik iş ne oldu? Yirmi iki bin. Sende ne kadar var? On bin. (Sessizlik.) Zaten her şey yolunda gitse bile beş bin borçtasın, bir de üstüne daha da birikiyor. (Sessizlik) İşte aynı, sürekli daha kötü olma durumu gibi-

Kardeş: Anladım benzetmeyi.

O Zaman Küs Ölene Kadar! oyununu 11 Kasım’da Kadıköy’de yer alan Pax Sahne’de izleyebilirsiniz.

0
337
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage