17 EKİM, PERŞEMBE, 2024

İlkem Karakaş’ın “Unburdened - Ağırlık Olmadan” Sergisi Ambidexter Gallery’de

İlkem Karakaş’ın “Unburdened - Ağırlık Olmadan” başlıklı kişisel sergisi 26 Ekim’e kadar Ambidexter Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

“Hafiflik, içsel yüklerin ötesine geçmek değil, onları yeniden anlamlandırmaktır. Bu sergi, varoluşun katmanlarını yalın bir dille sorguluyor. İnsanın iç dünyasında hafifliğin ve ağırlığın iç içe geçtiği anları ele alırken, arka plandaki tekrar eden tezhip ve geometrik desenlerin dinginliği, ön planda yer alan figürlerle birleşiyor. Eserler, insanın modern hayat içindeki yabancılaşmasını ve bu yabancılaşmanın içinde bile kendisiyle kurduğu bağı keşfetmeye odaklanıyor.

İnce ve uzun kompozisyonlar, bireyin varoluşsal sınırlarını zorlayan bir metafor olarak karşımıza çıkıyor. Yüksekliğiyle göğe, darlığıyla ise içsel sıkışmışlığa işaret eden bu boyutlar hem özgürlüğün genişliğini hem de insanın öznel daralmalarını simgeliyor. Uzayıp giden bu çizgiler, bir yandan yükselirken diğer yandan bireyin dünyadaki köklerini sorgulayan bir yolculuğu işaret ediyor.

​Tekrarlayan motifler ve figürlerin minimalist duruşu, izleyiciyi yavaşlamaya, sadeleşmeye ve detaylarda kaybolmaya çağırıyor. Her bir hikâye, özgürlüğün hafifliğini ve aynı zamanda bu hafifliğin insanın iç dünyasında yarattığı ağırlığı yansıtıyor.”


Künye: İlkem Karakaş Body of Paradox - Paradoksun Bedeni 2024 Oil on canvas 100 x 100 cm

0
259
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage