04 EKİM, CUMA, 2024

İnci Eviner’in Sanatçı Kitabı “Arkasında Mahrem Bir Şeyler” Çıktı

Dirimart, İnci Eviner’in seçili desenlerinden ve bu desenlerle reflektif bir diyalog içerisinde, 2023-2024 yılları arasında, Büyükada, İstanbul’da yazdığı şiirsel metinlerinden oluşan Arkasında Mahrem Bir Şeyler başlıklı sanatçı kitabını yayımladı.

Arkasında Mahrem Bir Şeyler kitabı, desen, video, performans, heykel ve yerleştirme dahil pek çok farklı mecrada ifade bulan İnci Eviner’in yaratıcı evrenine, işlerinin temelini oluşturan desenleri ve onlarla konuşurcasına ürettiği metinler üzerinden bir bakış sunuyor. Türkçe ve İngilizce iki ayrı edisyon olarak yayımlanan kitap, sanatçının tasarım konsepti ve Ruslan Abasov’un tasarımıyla farklı bir deneyim sunuyor.

İnci Eviner’in pratiğinin merkezinde yer alan desen, sanatçı için hem bilinçdışını dışa vurabildiği bir ifade biçimi hem de kendi kavramlarını keşfettiği, onun üzerinden düşündüğü bir araç işlevi görüyor. Eviner için bilinçdışı ile bilinç arasındaki gidiş gelişlerin ifade alanı olan ve toplumsal ile psişik olanın birbirine dolandığı karmaşık ilişkileri açığa çıkartan desen, sanatçının yeni fikir, biçim ve uzamları keşfetmesi ve üretmesini sağlayan zeminin de kendisini oluşturuyor. Onun, deseni temel alarak sınırsız bir görsel dille ve onu sürekli geliştirerek ürettiği yapıtları ise, toplumsal, tarihi ve söylemsel temsil biçimlerini ve bu temsilleri vücuda getiren normları sorguluyor ve onlara meydan okuyor. Kitapta Eviner, bu sefer kendi desenleriyle diyaloğa giriyor ve desenlerini oluşturan çok katmanlı dünyayı, sözcüklere dayalı bir uzamda çoğaltarak okuyucuyla paylaşıyor.

Arkasında Mahrem Bir Şeyler sanatçı kitabı hakkında detaylı bilgi için info@dirimart.com adresine mail atabilirsiniz.

Fotoğraf: Nazlı Erdemirel

0
754
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage