24 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

İrem Yüksekbilgili’nin 1wall Sergisi “Göz Teması” Büyükdere35’te

İrem Yüksekbilgili’nin hayvan haklarına yönelik farkındalık yaratmayı hedefleyen “Göz Teması” başlıklı 1wall sergisi 25 Haziran-28 Temmuz tarihleri arasında Büyükdere35’te sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi; Doğuş Grubu’nun 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü Sanata Bi Yer platformu ile Büyükdere35 iş birliğinde hayata geçiriliyor. Sanata Bi Yer platformunun üyesi İrem Yüksekbilgili’nin “Göz Teması” başlıklı sergisinde, sanatçının çeşitli teknikler kullanarak bitkisel sabun, imitasyon deri ve suni yün ile oluşturduğu çalışmaları yer alıyor. İşlerinde hayvan meselesini konu edinen Yüksekbilgili, insanların neden olduğu tahribatı gözler önüne sermeye çalışıyor. Bu probleme yönelik tahakküm, türcülük ve meta kavramlarının hayvan bedeni üzerinden kurulan sistemin yarattığı baskıyı; insan ırkının üstünlüğünün hangi türü sevmemiz ve hangisini yememiz gerektiğini dikte etmesinden kaynaklı, hayvanları kaynak olarak kullanıp üzerinden kazanç sağlanması gibi anlamlara gelen olgular üzerinde duruyor.

​Genç yeteneklerin eserlerini galeriler dışında da daha geniş kitlelere ulaştırarak onların sanat dünyasında yer edinmelerine olanak tanıyan Sanata Bi Yer platformu, genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmayı amaçlıyor.

0
1238
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage