06 EYLÜL, CUMA, 2024

İstanbul Modern’de Chiharu Shiota Sergisi

İstanbul Modern, Japon sanatçı Chiharu Shiota’nın “Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında” başlıklı sergisini 6 Eylül’den (bugün) itibaren sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul Modern Şef Küratörü Öykü Özsoy Sağnak ve Asistan Küratör Yazın Öztürk tarafından hazırlanan “Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında” başlıklı sergi, sanatçının performans, video, yerleştirme ve resim gibi çeşitli ifade biçimlerinde sıklıkla kullandığı hafıza, varoluş, göç, yolculuk ve insan deneyimi gibi konulara odaklanıyor. Chiharu Shiota’nın İstanbul Modern için özel olarak ürettiği geniş ölçekli bir yerleştirmenin yer aldığı sergi; Japan Foundation ortaklığı, Japonya Büyükelçiliği ile Japonya İstanbul Başkonsolosluğu iş birliği ve Arnica’nın desteğiyle düzenleniyor.

Shiota, sergiye de adını veren Dünyalar Arasında başlıklı büyük ölçekli yerleştirmesini, Asya ve Avrupa’nın kesişiminde bulunan İstanbul’un konumundan yola çıkarak üretiyor. Japonya’yı 2015 yılında Venedik Bienali’nde temsil eden Chiharu Shiota’nın İstanbul Modern’de sergilenecek yerleştirmesi, sanatçının kişisel ve kolektif hafızayla ilişkilendirdiği bireysel hikâyeleri keşfetme fırsatı sunuyor. 

​“Chiharu Shiota: Dünyalar Arasında” sergisini, 6 Eylül 2024-20 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul Modern’de ziyaret edebilirsiniz.

Künye:
1-6. Dünyalar Arasında, 2024, Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz
7. Sonsuz Hat, 2024 Fotoğraf: Kayhan Kaygusuz

0
2248
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage