29 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2024

“İstanbul’un Resmi” Sergisi İçin Son Günler

“İstanbul’un Resmi” sergisi 5 Eylül tarihine kadar Beyoğlu’ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde, 21 Eylül’den itibaren Ankara’da, İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki Ankara Sanat Galerisi’nde izleyiciyle buluşacak.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ilk süreli sergisi “İstanbul’un Resmi”, bankanın koleksiyonundaki İstanbul temalı resimlerle Anadolu ve Avrupa yakalarını sanatseverlerle bir araya getiriyor. Çoğunlukla 20. yüzyıl ortaları İstanbul’unun birer görsel belgesi de olan bu eserler izleyicileri İstanbul’un semtlerinde adım adım gezdirirken, İstanbul’un çiçekleri, tekneleri, mevsimleri gibi özgün katmanlarıyla da buluşturuyor.

​“İstanbul’un Resmi”, 5 Eylül tarihine kadar İstanbul’da sergilendikten sonra Ulus, Ankara’da bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. katındaki Ankara Sanat Galerisi’ne taşınacak. Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında açılışı planlanan sergi, 21 Eylül’den itibaren Ankaralılarla buluşacak. Ayrıca Beyoğlu’ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi, Zafer Bayramı kutlamaları vesilesiyle 30 Ağustos Cuma günü ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

0
1111
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage