14 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2024

İstanbul’un Sokak Köpekleri Belgeseli “Stray” 4 Eylül’de Küçükçiftlik Bahçe’de

Hong Konglu yönetmen Elizabeth Lo’nun İstanbul’daki sokak köpeklerini odağına aldığı Stray belgeseli, HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) yararına yapılacak özel gösterimi ile 4 Eylül’de KüçükÇiftlik Bahçe’de izleyicilerle buluşacak.

Elizabeth Lo’nun yönetmenliğini üstlendiği Stray, İstanbul sokaklarında hayatta kalmaya çalışan Zeytin, Nazar ve Kartal isimli üç sokak köpeğinin hikâyesi üzerinden, statüsüz ve güvenliksiz bir varlık olarak yaşamanın ne demek olduğunu anlatıyor. İstanbul sokaklarında yaşayan üç köpeğin hikâyesi üzerinden şehre ve topluma da bir bakış sunan belgeselin gösteriminden elde edilen gelir, doğanın korunması ve hayvan hakları konusunda faaliyet gösteren farklı derneklerin oluşturduğu sivil toplum örgütü HAYTAP’a bağışlanacak. İstanbulluların aşina olduğu görüntüleri köpeklerin bakış açısından beyazperdeye aktaran Stray belgeseli, köpeklerin İstanbul’daki çekişmeli geçmişine hem insanların hem de köpeklerin hayatlarını etkileyen sosyal ve kentsel dinamiklere de atıfta bulunuyor.

Köpeklerin özgürce dolaştığını, bu hayli gelişmiş şehirde hayatı kendi kurallarına göre yaşadığını görmekten çok etkilendiğini belirten Elizabeth Lo, İstanbulluların köpeklerle olan ilişkisini şu sözlerle anlatıyor: “İnsanlar köpeklerde gerçekten bir saygınlık görüyor, onları kendi sokaklarına ve topluluklarına ait yurttaşlar olarak görüyor.”

​Periferi Film, Mobilet ve Brave Ist destekleriyle, URU organizasyonuyla düzenlenen özel gösterimin bilelerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1056
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage