20 AĞUSTOS, SALI, 2024

“İstikbalinizin Emniyeti-Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” Sergisi Ankara’da

Türkiye İş Bankası, 100. kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında hayat geçirdiği “İstikbalinizin Emniyeti-Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” başlıklı sergiyi Ankara Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde sanatseverlerle buluşturuyor.

Türkiye İş Bankası’nın 100. kuruluş yıldönümü kapsamında Ankara Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nde hazırlanan “İstikbalinizin Emniyeti-Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisi, İş Bankası’nın geçmişten günümüze dek sürdürdüğü güçlü sosyal sorumluluk projeleriyle başlıyor. Sergide, “En Büyük Yatırımımız Geleceğe” sloganıyla hayata geçirilen eğitim kurumları iş birlikleri, “Daha Eşitlikçi Bir Dünya” yaratmak adına sürdürülen faaliyetler ve kadın istihdamına verilen önem ile ülkemizde girişimcilik alanının geliştirilmesi için hayata geçirilen ve “Büyük Hayalleri Olan Girişimciler Buraya” başlığı altında toplanan projeler, yazılı ve görsel içeriklerle anlatılıyor. “Dünya Bizim Gelecek Bizim” başlıklı bölümde İş Bankası’nın sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde ülkemizdeki ormanların ve denizlerin korunması, tarımsal üretimin yüksek teknolojik sistemlerle desteklenmesi ve bankanın geleceğe yönelik taahhütleri yer alıyor.

Serginin ana bölümlerinden bir diğerinde ise bankanın 1956 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ile sürdürdüğü yayıncılık faaliyetleri; 2000 yılından bu yana İş Sanat markası altında hayata geçirdiği sahne sanatları ve plastik sanatlar alanındaki etkinlikleri, kültürel miras ve arkeoloji projeleri ile müzecilik alanlarında ülkemizin kültür sanat hayatına verdiği büyük destek anlatılıyor. Serginin bir diğer bölümünde, 1930’lu yıllarda milli güreşçilerin desteklenmesi ile başlatılan spor desteklerini günümüzde Türkiye Satranç Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi sponsorlukları ile sürdüren İş Bankası’nın spora verdiği destek yer alıyor. 1924 yılında başlayan ve sonraki yıllarda çeşitlenip gelişen reklamlar da sergide görülebiliyor.

​Türkiye İş Bankası’nın Ankara Ulus’taki tarihi binasında hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 2. katında yer alan “İstikbalinizin Emniyeti - Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisini, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

0
738
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage