15 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2023

Jan Tichy’nin “Portals of Form” Sergisi Zarastro Art’ta

Dijital sanat platformu Zarastro Art, sanatçı Jan Tichy’nin “Portals of Form / Biçimin Kapıları” başlıklı sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Baskı, fotoğraf, video, heykel ve enstalasyon alanlarında çalışan Jan Tichy’nin sanatsal pratiği, kökeni 19. yüzyıla kadar uzanan, özneleri temel biçimsel unsurlarına dönüştüren biçimcilik akımına dayanıyor. Işık, mimari ve nesneler üzerinden sosyal, siyasi ve kültürel değişimleri özümsemeye çalışan sanatçı, soyut ve minimalist yaklaşımıyla yarattığı kavramsal eserlerde gizlilik, belirsizlik, görülen ve görülmeyen temalarını keşfediyor.

Sergide, sanatçının ışığı değiştirerek çeşitli mekânların ve mimari yapıların enerjisini ortaya çıkardığı fotogram ve gravür çalışmaları, gerçek hayatta öngörülemeyecek biçimleri ortaya koyduğu fotoğrafları, öznenin matematiksel geometrilerine nasıl indirgendiğini yansıttığı serigrafları, gölge incelemeleri yaptığı siyanotip baskıları ve imzası niteliğindeki figüratif video çalışmaları yer alıyor.

​Jan Tichy’nin “Portals of Form” sergisini 1 Aralık’a kadar Zarastro Art’ın internet sitesinden çevrim içi olarak görebilirsiniz.

0
1121
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage