08 AĞUSTOS, PERŞEMBE, 2024

José Carreras 20 Eylül’de İstanbul’da Konser Verecek

Tüm zamanların en önemli tenorlarından biri olan José Carreras, jübilesi olan “The Farewell Tour” kapsamında Vera ve Hammer Müzik Organizasyon iş birliği ile 20 Eylül akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

3 Tenors’un efsanevi ismi José Carreras, “The Farewell Tour” kapsamında son defa Türkiye’de sahne alacak. Konserde tenorun hayatının ve kariyerinin en önemli anlarının yer aldığı bir çoklu medya gösterisi de izleyicilerle buluşacak.

6 yaşındayken ünlü Amerikalı tenor Mario Lanza’ya hayranlığıyla müziğe ilgi duyan ve amatör bir bariton olan dedesi Salvador Coll’un desteğiyle piyano ve ses eğitimi alan Jose Carreras, 8 yaşında konservatuvar eğitimine başladı. Ünlü tenor ilk kez 11 yaşında Gran Teatre Del Liceu’da sahneye çıktı. 1970’te Nabucco ve Lucrezia Borgia ile yaptığı çalışmalarla ses getiren ve 1971 yılında Parma’nın en prestijli yarışmalarından Voci Verdiane’yi kazandı. İlk kez İtalya'da sahne alarak müzik kariyerinde hızla ilerleyen Carreras, bu performansın ardından New York, San Francisco, Londra başta olmak üzere pek çok şehirde ünlü sopranolarla sahne alarak kısa sürede ününü arttırdı. Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile sahneye taşıdıkları “3 Tenors” konserleriyle büyük beğeni toplayan Carreras, bu konserlerde yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaştı. 

​20 Eylül akşamı saat 21.00’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek José Carreras konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
701
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage