22 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2024

Kaan Kemal Öner’in İlk Kişisel Sergisi “Gökyüzünün Karnında(n)” Quick Art Space’te

Kaan Kemal Öner’in “Gökyüzünün Karnında(n)” başlıklı ilk kişisel sergisi Uras Kızıl küratörlüğünde 31 Temmuz'a kadar Quick Art Space’te sanatseverlerle buluşuyor.

“Gökyüzünün Karnında(n)” sergisinde Kaan Kemal Öner’in Güney Afrika, Normandiya, Mazı Köyü gibi farklı yerlerde çektiği süreçsel fotoğraflar yer alıyor. Sanatçının yedi yıllık üretiminden bir seçki, ilk kez kapsamlı bir şekilde izleyiciye sunulduğu sergide fotoğraflara nesneler, videolar, ışıklı panolar ve buluntu malzemeler eşlik ediyor.

​Fotoğraf yapma eyleminin bir parçası olarak Kallitype, Cyanotype, Vandyke, Platinum Palladium, Silver Jelatin, Gumoil, Mordançage gibi fotoğraf baskı tekniklerini kullanan Öner’in fotoğrafları dijitalin sağladığı kusursuz imgeden ziyade kimyasal tepkimelerin, hataların, rüzgâr ve toz gibi çeşitli ortam etkilerinin izlerini taşıyor. Bozulmalara ve çeşitli müdahalelere maruz bırakılmış fotoğraflar, kimi zaman Öner’in fotoğraf üzerinde yaptığı çizimlere veya fotoğrafları üst üste bindirmesine ve/ya temellük etmesine dayanıyor. Kimi zaman ise bu durum, insan olmayan maddeye kendi potansiyelini göstermesi için alan tanınmasıyla gerçekleşiyor.

0
1395
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage