29 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2024

Kaplumbaz’ın İlk Albümü “Zamanlama Manidar” Yayında

Afşin Kum, Adil Sadak ve Soner Doğanca’dan oluşan Kaplumbaz grubunun ilk albümü Zamanlama Manidar müzikseverlerle buluştu.

Zamanlama Manidar albümü, sözleri ve müzikleri Afşin Kum’a ait beş şarkıdan oluşuyor. Yumuşak lirik pasajlarla sert rock riffleri arasında gidip gelen çok katmanlı kompozisyonlara sahip albüm, progresif rock ve Anadolu rock tarzlarından izler taşıyor. Kaplumbaz’ın müziğinde, aksak ölçüler ve makam müziğinden esintiler taşıyan melodiler yer alıyor. Gerçeküstü imgeler ve metaforik bir anlatımın hâkim olduğu şarkı sözlerinde zaman ve döngüsellik temaları öne çıkıyor.

Sıcak KafaKübra ve Kırk Üçteki Korkunç Traktör Yağmuru kitaplarıyla tanınan yazar Afşin Kum’un gitar ve vokalde yer aldığı albümün mix ve mastering’ini üstlenen, aynı zamanda gitar ve bas gitar çalan Adil Sadak; ağırlıklı olarak doğaçlama ve deneysel müzik üzerine çalışmakla birlikte dönemin rock gruplarının pek çoğuyla sahne ve stüdyo çalışmaları yaptı, jam session'lara katıldı. 2012-2017 yılları arasında kendi stüdyosunda pek çok genç grup ve müzisyenin albüm ve demo kayıtlarının yanında özgün reklam ve belgesel müzikleri yaptı. Kaplumbaz’ın davulcusu Soner Doğanca ise Kaplumbaz’ın yanı sıra Acil Servis, Batu Mutlugil Band, Göksenin ve Demirhan Baylan Trio ile sahne ve kayıt çalışmalarını sürdürüyor ve kendi stüdyosunda davul dersleri veriyor. Albümün kapak tasarımı ise Tahir Berk Yılmaz’a ait.

​Kaplumbaz grubunun ilk albümü Zamanlama Manidar’ı buradan dinleyebilirsiniz.

0
594
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage