06 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2024

Katherine Rundell’ın “İmkânsız Yaratıklar”ı Türkçede

Katherine Rundell’ın efsanelerdeki tüm yaratıkların hâlâ yaşadığı vahşi ve büyüleyici bir yer olan Arşipelago'ya götürdüğü fantastik üçlemesi İmkânsız Yaratıklar’ın ilk kitabı Emre Ülgen Dal’ın çevirisiyle Domingo Yayınevi’nden çıktı.

Tomislav Tomić’in resimlediği, hakları 31 ülkeye satılan İmkânsız Yaratıklar, Waterstones Yılın Kitabı Ödülü’nü ve İngiliz Kitap Ödülleri’nde Yılın En İyi Çocuk-Gençlik Kitabı ve Yılın Yazarı ödüllerini kazandı.

“Büyükbabasının sözünü dinlemeyip boğulan bir griffin yavrusunu gizli gölden kurtardığı gün Christopher’ın hayatı sonsuza dek değişti. O gün Christopher, hiçbir haritada görünmeyen takımadaların varlığını öğrendi: Hiç var olmadıklarını ya da çoktan yok olduklarını sandığımız tüm efsanevi yaratıkların yaşadığı yer, ARŞİPELAGO. Ve aynı gün, uçan paltolu Malu’yla tanıştı. Peşindeki katilden kaçarken evinden fazlaca uzaklaşmış bu çaresiz kızı yalnız bırakamazdı. Üstelik katil, çok daha büyük bir kötülüğün parçasıydı.

İkili, deniz canavarları, ölümcül bilmeceler, yırtıcı yaratıklar, meymenetsiz tiplerle dolu vahşi bir yolculuğa çıkacak; yolda sfenkslere danışacak, krakenlerle savaşıp ejderhalarla pazarlık etmek zorunda kalacak.

Dünyanın kaderi bu iki çocuğun ellerinin arasında.”

0
533
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage