09 EKİM, ÇARŞAMBA, 2024

Kedi Olmak İsteyen Örümcek Mario’nun Hikâyesi

Kütüphanedeki Aslan’ın yaratıcıları yazar Michelle Knudsen ile sanatçı Kevin Hawkes’ı yıllar sonra bir araya getiren, başkası gibi davranmanın yersizliğine vurgu yapan Kedi Olmak İsteyen Örümcek Mario adlı kitap Ümit Mutlu’nun çevirisiyle Uçanbalık’tan çıktı.

Kedi Olmak İsteyen Örümcek Mario, ikili ilişkilerde koşulsuz sevgi ve kabulün önemine değinirken, bizi biz olduğumuz için seven insanlarla bir ömür boyu nasıl mutlu yaşayabileceğimizi de gösteriyor. Kitap ayrıca olduğu gibi davranmaktan çekinenlere cesaret aşılarken ilham verici hikâyesinin ardında çocukların örümcek korkusunu yenmelerine de önayak oluyor.

​Tüylü mü tüylü, büyük mü büyük bir örümcek olan Mario, karanlık kuytu köşelerinde huzurla saklanabileceği yeni yuvasının keyfini sürmeye hazırlanırken olmadık hayallere kapılır. Göz açıp kapayıncaya kadar “evcilleşen” Mario'nun gerçeklik algısı kısa sürede altüst olur. Sekiz bacaklı minik dostumuz, kedi olmadığına emin olsa da ev sahibesi Bayan Betti'nin küçük oyununa ağ atarak çareyi kedi gibi davranmakta bulur. İşin fenası, az daha çabalarsa kedi olduğuna neredeyse kendisi bile inanacaktır...

0
648
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage