17 ARALIK, SALI, 2024

Kreşendo’nun Düzenlediği “Yuvarlak Masa Toplantıları” Başlıyor


Kreşendo’nun UNESCO Kültürel Çeşitlilik Uluslararası Fonu (IFCD) destekli “Müzikte Eşitlik” Projesi kapsamında düzenlediği Yuvarlak Masa Toplantıları, 17 Aralık 2024’te Diyarbakır’da, 7 Ocak 2025’te İzmir’de, 14 Ocak 2025’te Ankara’da ve 21 Ocak 2025’te ise İstanbul’da gerçekleşecek.

“Müzikte Eşitlik Projesi” kapsamında Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek Yuvarlak Masa Toplantıları, müzik sektörünün farklı paydaşlarını bir araya getirerek daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir sektör için çözüm yolları arıyor. Müzik sektörünün dinamiklerini anlamak ve çözüm yolları geliştirmek için bir platform sunan Yuvarlak Masa Toplantıları Espas yürütücülüğünde, 17 Aralık 2024’te Diyarbakır’da, 7 Ocak 2025’te İzmir’de, 14 Ocak 2025’te Ankara’da ve 21 Ocak 2025’te İstanbul’da gerçekleşecek. Müzisyen, DJ, stüdyo çalışanı, ses-ışık-sahne teknikeri, müzikli mekân işletmecisi, prodüktör, menajer, booking agent veya konser organizatörü gibi müzik sektörünün farklı alanlarında çalışan profesyoneller bu toplantılara katılabilecek. Kreşendo, toplantılara katılmak isteyenler için bir Açık Çağrı yayımladı. Değerlendirme sonucunda seçilecek kişiler, Yuvarlak Masa Toplantıları’na davet edilecek. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

“Müzikte Eşitlik” Müzik Endüstrisi Anketi, müzisyenlerden teknikerlere, prodüktörlerden organizatörlere ve menajerlerden sektörün diğer tüm paydaşlarına kadar geniş bir katılımla gerçekleştirilecek. Anket, sanatçıların tanımı ve statüsü, sosyal güvenlik, iş koşulları, kültürel çeşitlilik, sanatsal özgürlük, sektör paydaşlarının etki alanları ve karşılaşılan engelleri analiz ederek müzisyenlerin dünyasını daha iyi anlamayı hedefliyor. Katılımcıların anonim olarak dolduracağı bu kapsamlı anketin sonuçları, kültür politikalarının şekillenmesine rehberlik ederken sektör için güçlü bir iletişim ağı oluşturulmasını da teşvik edecek.

​“Müzikte Eşitlik” Projesi, müzik sektörünün mevcut durumunu ve karşılaşılan zorlukları analiz ederek sürdürülebilir kültür politikaları geliştirmek üzere kapsamlı bir araştırma yürütüyor. Temmuz ayından beri süren araştırmanın raporunu Başkent Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Osman Özarslan kaleme alıyor. Projenin lansmanı, müzisyenler ile müzik profesyonellerini birebir görüşmelerle buluşturan “Speed Dating” oturumuyla 6 Kasım’da Hollanda Konsolosluğu’nda gerçekleşti. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel İfadelerin Çeşitliliği İhtisas Komitesi Başkanı Özlem Ece ile Londra’daki The Wire Magazine ve Berlin’deki Electronic Beats gibi dergilerde çalışmış olan ve Intonal Festival yapımcısı Lisa Blanning’in açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği lansmanda, Merve Eryürük, Bülent Forta ve Metin Uzelli “Müzik Sektöründe Yaratıcılığın Yeni Biçimleri” başlıklı panelde yer aldılar. Ankara, Diyarbakır, İstanbul, İzmir’de gerçekleşecek Yuvarlak Masa Toplantıları’nın ardından müzisyenlerin ve müzik profesyonellerinin gelişimine destek sağlayacak konuşma ve eğitimler organize edilecek.

Fotoğraf: İnan Aytaç


0
647
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage