18 MART, PAZARTESİ, 2024

Kumbaracı50’nin Yeni Oyunu “Yan Dünya”dan Yeni Gösterimler

Gülhan Kadim’in yazıp yönettiği, Kumbaracı50’nin yeni oyunu Yan Dünya, 21 ve 22 Mart ile 3, 4, 17 ve 18 Nisan’da tiyatroseverlerle buluşacak.

6 Mart’ta prömiyer yapan Yan Dünya’nın oyuncu kadrosunda Ayşegül Tekin, Ayşegül Uraz, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Volkan Çıkıntoğlu ve Yiğit Sertdemir yer alıyor. Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

“Bir gece akşam haberlerinde, yaşadığımız hayatın kapanacağı, pazar gecesi uyuduktan sonra yan taraftaki dünyada uyanılacağı bilgisi verilir. Fakat yan dünyada kimin nasıl ve nerede olduğu, yaşayıp yaşamadığı bilinmiyordur. Bu bilgi ve belirsizlik hızla yayılır ve gerçekliği sorgulanamayacak kadar somutlaşır. Kaos kaçınılmazdır.

Şarkı sözü yazarı Faruk, son gecesini en yakın arkadaşı Şehnaz ve eşi ‘Diğer Faruk’ ile kendi evinde geçirecektir. O geceye özel hazırlanıp, küçük bir kutlama planlamışlardır. Faruk’un eniştesi Kudret ve Faruk’un öğrencilerinden Sema da bu özel geceye plansız bir şekilde dahil olur.

Oyun; büyük bir bilgi karmaşasının içerisinde; bekleme, kutlama ya da kaçma hâlinin gittikçe şiddetlendiği bir atmosferde geçiyor. Yan Dünya; bu kaos atmosferi ile küçük görünen karar ve eylemlerin nelere yol açabileceğinin bilinmezliği birleştiğinde ortaya çıkan çılgınlık hâlinin karanlık bir komedisi.

Buyurunuz uyuyunuz. Uyumak mecburi, uyanmak kısmet.”

Künye:
Yazan & Yöneten: Gülhan Kadim
Sahne Tasarımı: Kolektif
Kostüm Tasarımı: Timur Kırışman / The Kulüp Vintage
Müzik: Deniz Bayrak ve Burçak Çöllü
Işık Tasarımı: İsmail Sağır
Yönetmen Yardımcısı: İlayda Ulcaylı
Reji Asistanı: Anıl Yıldırım, Mert Topal
Afiş Tasarımı: Aygen İncel
Fotoğraflar: Sedef Turunç
​Oynayanlar: Ayşegül Tekin, Ayşegül Uraz, Meriç Rakalar, Murat Kapu, Volkan Çıkıntoğlu, Yiğit Sertdemir

0
838
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage