01 EKİM, SALI, 2024

Loft Art’tan Yeni Prestij Sergisi: “İçimdeki Şarkılar”

Loft Art’ın usta sanatçıları onurlandırdığı ve yılda bir kez düzenlediği prestij sergilerinin üçüncüsü olan “İçimdeki Şarkılar” sergisi, 2 Ekim - 1 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Loft Art’ın yeni prestij sergisi “İçimdeki Şarkılar”, 30 yılı aşkın bir süredir istikrarlı bir şekilde, bağımsız bir sanatçı kadın olarak üreten Nazan Azeri’nin resim, fotoğraf ve video gibi farklı türlerden çalışmalarına yer veriyor. Küratörlüğünü Nergis Abıyeva’nın üstlendiği sergide, konu bütünlüğü ve renk ikonografisi gibi açılardan yakınlıklar ele alınırken, aynı zamanda Nazan Azeri’nin akademik çalışmalarıyla sanat pratiği arasındaki güçlü bağlara da dikkat çekiliyor. “İçimdeki Şarkılar” sergisindeki çalışmaları asamblaj, kurgusal fotoğraf, video sanatı ve resim ekseninde sürdüren Azeri, pratiğinin merkezinde içsel ve dışsal çatışmalara, kişisel ve toplumsal hafızanın metaforlara dönüşme sürecine yer veriyor. İzleyicilerle ilk kez buluşacak yapıtların da yer aldığı “İçimdeki Şarkılar” sergisi, Azeri’nin 2021 yazında Ayvalık’ta başladığı ve günümüze kadar çeşitli biçimlerde devam ettirdiği “Unutulmuş Zaman ve Şimdi” serisiyle daha önceki yapıtları arasındaki ilişkileri görünür kılıyor.

​“İçimdeki Şarkılar” sergisini 2 Ekim - 1 Aralık tarihleri arasında Loft Art’ın Nisbetiye On’daki mekânında ziyaret edebilirsiniz.

0
879
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage