16 AĞUSTOS, CUMA, 2024

Louis Sachar’ın “Marvin Redpost” Serisi Yeni Macerayla Geri Dönüyor

Louis Sachar’ın ünlü serisi “Marvin Redpost”un devamı Marvin Redpost: Sınıftaki Başkan, Adam Record resimleriyle Mert Doğruer’in çevirisiyle Tudem Yayınları’ndan çıktı.

“Yamuk Okul” serisinin yaratıcısı Louis Sachar’ın küçük okurların ezberlerini bozduğu “Marvin Redpost” serisinin devamı Sınıftaki Başkan; kızıl saçlı, cin bakışlı Marvin’in okulunda esen siyaset rüzgârlarının yönünü değiştiren bir maceraya odaklanıyor. Yazar, bu kitabında daha özgüvenli ve daha cesur nesiller yetiştirmenin önemine değinerek, sıkı çalışarak geleceğe emin adımlarla yürüyen her iyi vatandaşın bir gün başkan olabileceği gerçeğini vurguluyor. 

“Marvin ve arkadaşlarının heyecandan içi içine sığmıyor! Nasıl sığsın ki? Koskoca devlet başkanı sınıflarını ziyarete gelecekmiş. Herkesin ağzı kulaklarında! Etekleri zil çalan Bayan North'un ise aklı fikri başkana sorulacak sorularda... Sahi, bir başkanı daha iyi tanımak için hangi soruları sormak gerekir?

Kimisi Beyaz Saray'da yaşamanın nasıl bir şey olduğunu merak ederken kimisi başkanın ayakkabı numarasını öğrenmek istiyor. Başkanın kahvaltıda ne yediğine veya akşamları evde televizyon izleyip izlemediğine merak saranlar bile var. Meğer başkanın özel hayatı ne kadar da ilgi çekiciymiş!”

0
516
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage