09 TEMMUZ, SALI, 2024

Marie Sahba’dan “Fly Away”e Akustik Versiyon

İran asıllı Norveçli müzisyen Marie Sahba, ilk albümü A Billion Years Too Soon’da yer alan “Fly Away” parçasının Efe Demiral iş birliğinde kaydettiği akustik versiyonunu yayımladı.

Marie Sahba, “Fly Away” parçasının akustik versiyonunu için şubat ayında birlikte mini Türkiye turnesi yaptığı Efe Demiral ile çalıştı. Sahba, “Fly Away”de çatışmalar ve savaşlarla dolu bir dünyada, uzaklara gitme isteğinin ve sevginin zafer ihtiyacının her zamankinden fazla hissedildiğini anlatıyor.

Marie Sahba, 2019’daki ilk teklisi “Take Me Back” ile H&M’in uluslararası çalma listelerinde, Netflix dizisi Witch Hunt ve İsveç dizisi Udda Veckor’da yer aldı. 2022 yılında, 2021 yılında vefat eden babasına saygı duruşunda bulunduğu ikinci EP’si “AZERI BABY”yi yayımladı. 

Marie Sahba albümü hakkında şunları söylüyor: “Albüm bütün olarak, babamın vefatından sonraki zamanı merkezine alıyor. Bu süreçte yaşam tarzımızı sorguladım, ölümün ardından ne olacağını (ölümden sonra yaşam var mı?) ve yasın çeşitli evrelerini betimledim. Yas çok yönlüdür: acı verici anılar ve özlemle hayalet gibi dolaşabilirsiniz, yaşananları kabul etmekte zorlanabilirsiniz ve en önemlisi, dış dünyanın kaybınızı ve yasınızı nasıl ele aldığını hissedebilirsiniz, iyi ya da kötü.

Norveçliler çatışmadan kaçınma eğiliminde olabilirler ve başkalarının acısını ve acılarını, kendi acınızı nasıl ele alacağınızı da içerecek şekilde daha iyi araçlara ihtiyaç duyarız (müfredatta da bunun yer alması gibi!). Bir şey söylemek, bir şeyi yanlış söyleme korkusuyla susmaktan daha iyidir.

Babam, hayatımın demiriydi ve en azından ‘o dünya’ya olan bağlantım. O gitmişken kimliğim ne olacak?

Önceki EP çalışmam ‘AZERI BABY’ üzerinde, köklerimize ve tarihimize babamla danışarak inmek istemiştim. Süreç, babamın vefatıyla tamamen değişti ve o zamandan beri yaratabildiğim her şey, onun ölümü ve yas süreci, demirbaşımın alınması öncesinde ve sonrasında hayatla ilgili oldu. Bazıları ‘ekranda çok fazla ‘Babam öldü’ yazısı var’ diyebilir ama hayatın dayanağı aniden ortadan kaybolduğunda sanat da bunun izini taşır. Son 1,5 yıl EP yayını ve şimdi albüm yayını oldu. Benim için ağır ama önemli bir süreç. Aynı zamanda, yorgunum.”

Marie Sahba’nın “Fly Away” parçasının akustik versiyonunu buradan dinleyebilirsiniz.

Fotoğraf: Emre Köktaş

0
762
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage