18 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2024

Massive Attack 23 Temmuz’da Bonus Park Orman’da Konser Verecek

İngiltere, Bristol çıkışlı efsanevi müzik grubu Massive Attack, BKM ve Pozitif iş birliği ile 23 Temmuz’da Bonus Park Orman’da müzikseverlerle buluşacak.

İskoçlu progresif hip-hop grubu Young Fathers, Massive Attack’ın hit parçası “Teardrop”ı seslendiren Elizabeth Fraser, “Unfinished Sympathy” parçasında güçlü vokali ile tanınan Deborah Miller, “Angel”, “Spying Glass” ve “Five Man Army” gibi sevilen parçalarda yer alan Jamaika kökenli, reggae söz yazarı ve şarkıcısı olan Horace Andy gibi sevilen sanatçılar Massive Attack sahnesinde olacak.

Trip hop türünün yaratıcısı ve öncüsü olan, 1988’de Robert Del Naja, Daddy G ve Andrew Vowles tarafından kurulan Massive Attack, günümüzde Robert Del Naja ve Grant Marshall’dan ikilisinden oluşuyor. “Unfinished Sympathy”, “Teardrop”, “Angel”, “Paradise Circus”, “Karmacoma” gibi hit olmuş şarkılara imza atan Massive Attack, Blue Lines ve Mezzanine albümleriyle Rolling Stone’un “Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü” listesinde yer aldı. Grup, kariyerleri boyunca Brit Ödülü’nü kazanan “En İyi İngiliz Dans Grubu”, iki MTV Avrupa Müzik Ödülü ve iki Q Ödülü de dahil olmak üzere çok sayıda müzik ödülü kazandı. Dünya çapında 13 milyondan fazla kopya satan beş stüdyo albümü yayımladı.

Her zaman siyasi, insan hakları ve çevresel konularda destekçi ve aktivist olan Massive Attack, 2014’te İstanbul’da verdiği konserde; Gezi Parkı eylemlerinde öldürülenleri ve Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçileri “Unutma: ‘Katiller hâlâ dışarıda’” diyerek sahnesine taşıdı.

​​23 Temmuz’da Bonus Park Orman’da gerçekleşecek Massive Attack konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
1498
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage