10 EKİM, PERŞEMBE, 2024

Mek’an Sahne’nin Yeni Oyunu “9/8’lik Kıyamet” 12 Ekim’de Prömiyerini Yapacak

Şâmil Yılmaz’ın kaleme aldığı Sezen Keser’in yönetmenliğini üstlendiği ve Oğulcan Arman Uslu’nun rol aldığı 9/8’lik Kıyamet oyunu, prömiyerini 12 Ekim Cumartesi akşamı Kadıköy Boa Sahne’de yapacak.

“Yakın gelecek… İklim krizinin vurduğu bir dünyadayız! Kıyamet gibi ‘acayip’ bir şey olmuş, ama tam öyle de olmamış! Hiçbir ülkenin istemediği, Parazitler denen göçebe topluluklar çıkmış ortaya. Bir oğlan: Diyar! Bu yeni toplumun hikâye anlatıcılarından biri. Her akşam, ateş başında toplanan Parazitler’e, kıyametin ilk günlerine dönüp darbukasıyla bir hikâye anlatıyor.

Bir ihanet hikâyesi! 

İklim krizinin ilk günleri! İstanbul’dayız! Büyüyen açlık ve kıtlığa eşlik eden büyük bir isyan! Krizi fırsata çeviren muhafazakâr bir hareket: İzan! Diyar’ın bütün hikayesini değiştiren ‘acayip’ gizemli bir kız: Leylâ!

Büyük yangınların, hastalıkların, göçlerin, kan sıcaklarının, açlık ve susuzluğun zamanında, bir soru bütün sorulardan daha önemli hâle geliyor: Bildiğimiz dünya elimizden kayıp giderken, biz kimin elini tutacak, kimlerle yan yana yürüyüp kimlere ihanet edeceğiz?”

12 Ekim Cumartesi akşamı Kadıköy Boa Sahne’de izleyicilerle buluşacak 9/8’lik Kıyamet oyununun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
Yazan: Şâmil Yılmaz
Yöneten: Sezen Keser
Oynayan: Oğulcan Arman Uslu
Yönetmen Yardımcısı: Merve Ülgentay       
Kostüm: Hilal Polat
Işık: Utku Kara
Perküsyon Eğitmeni: Cem Mazlum
Afiş Fotoğrafı: Cemil Batur Gökçeer
Afiş Tasarım: Behiç Cem Kola
Süre: 65-70 dk
Yapım Desteği: Ilgın Sönmez / KOMA Sahnesi
​Özel Teşekkürler: Umut Sönmez, Seçkin Erdi, Ata Çağan Timur, Elif Aydın, Esin Aslan, Pat Atölye, Olcay Yusufoğlu

0
464
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage