26 ARALIK, SALI, 2023

Meşher’in “Çağrışımlar” Paneli 5 Ocak’ta Gerçekleşecek

Meşher’in “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisi kapsamında hayat geçirdiği “Çağrışımlar” başlıklı panel, 5 Ocak 2024’te Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Oditoryumu’nda düzenlenecek.

İstanbul’a bugünden ve farklı disiplinlerden bir bakış sunmayı hedefleyen “Çağrışımlar” paneli; tarih, fotoğraf, sahne sanatları, edebiyat, müzik ve görsel sanatlar alanlarından konularında uzman ve tanınmış isimler serginin kendilerinde bıraktığı çağrışımları paylaşacak. Tarih, fotoğraf, sahne sanatları, görsel sanatlar, edebiyat ve müzik gibi sanatın farklı alanlarında çalışmalarını sürdüren uzman isimlerin sergiden ilhamla kişisel çağrışımlarını paylaşacağı panel iki oturumda gerçekleşecek. Sergiyi düşünme ve yorumlama biçimlerinin çeşitliliğine katkı sunacak her iki oturum da konuşmacıların kısa sunumlarının ardından soru-cevap bölümü yapılacak.

Açılış konuşmasını Meşher Direktörü Nilüfer H. Konuk’un gerçekleştireceği panelin birinci oturumu, “Göz Alabildiğine İstanbul” sergisinin küratörlerinden Şeyda Çetin’in moderasyonunda düzenlenecek.  Bu oturumda, Latife Tekin “İstanbul Üstüne İstanbul Kuranlar”, Murat Germen “Bakma, Görme ve Aktarma Biçimleri: İstanbul’un Evveli ve Ahiri”, Dikmen Gürün ise “Beyoğlu’nda Seyir Hâli” başlıklı konuşmalar yapacak.

İkinci oturum ise serginin küratörlerinden Ebru Esra Satıcı’nın moderasyonunda yapılacak. Cem Behar “Şehrin Ortak ‘Sound’u”nu, Murat Belge “Batı’dan Bakışla İstanbul”u, Gülsün Karamustafa ise “Sosyal Medyada ‘Paylaşılan’ Eski İstanbul”u anlatacak. Panelin kapanış konuşmasını ise sergi çalışmalarına sergiyle aynı ismi taşıyan Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar kataloğu için kaleme aldığı “Biz ki İstanbul şehriyiz, güzelizdir” başlıklı makalesiyle katkı sağlayan Prof. Dr. Zeynep Çelik yapacak.

​5 Ocak 2024’te Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek “Çağrışımlar” başlıklı panele katılmak için kayit@mesher.org adresine mail atabilirsiniz.

0
1211
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage