30 KASIM, ÇARŞAMBA, 2022

Miami The Bass Müzesi’nde Contemporary Istanbul Gecesi Gerçekleşti

Contemporary Istanbul ve Amerikan Türk Cemiyeti’nin Miami’de yer alan The Bass Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlediği etkinlik; koleksiyonerler, sanatçılar, konsoloslar, sanat galerileri ve sanat profesyonellerinin katılımıyla 28 Kasım’da gerçekleşti.

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’deki çağdaş sanat arasındaki güçlü sanat ilişkisini devam ettirmek amacıyla Miami Sanat Haftası’nda düzenlenen gecede İstanbul’da ve Türkiye’deki çağdaş sanatın çeşitliliğine dikkat çekildi. İstanbul’un çağdaş sanat gelişmelerinin konuşulduğu etkinlikte, 2023 yılında 18. yaşına girecek olan Contemporary Istanbul’un Tersane Istanbul’da gerçekleştirilmesi ve Türk çağdaş sanatındaki yenilikleri vurgulandı. The Bass Müzesini ziyaret eden davetliler, müzenin güncel sergilerinden “Adrián Villar Rojas with Mariana Telleria”, “El fin de la imaginación”, “Phraseology” sergisi ve “Chroma in Situ” (Duvara Asılı Seri) sergisini gezme imkânı buldu. Gecede Hande Şekerciler ve Arda Yalkın’dan oluşan sanatçı ikilisi ha:ar’ın performans sanatçısı Ekin Bernay ile birlikte ortaya koyduğu Mindflow isimli yapay zeka odaklı enstalasyonunu ziyaretçilerle buluştu.

26 Eylül - 1 Ekim 2023 tarihleri arasında Tersane Istanbul’da 18. edisyonu gerçekleşecek olan Contemporary Istanbul, 17. edisyonunda dünyanın 11 farklı şehrinden 15 çağdaş sanat müzesi ve kurumu mensuplarını ağırladı. The Bass Müzesi’nde gerçekleşen etkinlikte fuarın uluslararası çağdaş sanat galerileri ve sanatçılar ile fuarın ticari kimliğinden bağımsız yer alacak özel projeler anlatıldı. Etkinlikte, Contemporary Istanbul’un 2023’deki 18. edisyonunda uluslararası sanat kurumları ilişki ve iş birliklerini daha da genişleteceğinin altı çizildi.

Davetin ev sahipliğini Amerikan Türk Cemiyeti Eş Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli yaptı. Amerikan Türk Cemiyeti & Contemporary Istanbul’un organizasyonunda gerçekleşen bu etkinlik Türk Hava Yolları, LG OLED evo ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) iş birliğinde gerçekleştirildi.

Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli şunları söyledi: “Bass Müzesi’nde uluslararası koleksiyonerleri, müze temsilcilerini ve birçok sanatçıyı ağırladık. CI olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine bugüne kadar yaptığımız sanat odaklı değerli katkıyı, hiç kesintiye uğratmadan devam ettirmek ve daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Tarihi Haliç’in kültür ve sanat merkezi olma yolunda gelişmesi sonucu İstanbul, dünyanın önde gelen kültür sanat metropolleri arasında yerini almasında hızla ilerlemektedir. Contemporary Istanbul (CI) olarak bir sonraki edisyonumuzu 26 Eylül - 1 Ekim 2023’te Haliç’te, tarihi Osmanlı tersanelerinin bulunduğu Tersane İstanbul'da yeni restore edilmiş tarihi miras olan mekanlarında hazırlanıyoruz.”

Amerikan Türk Cemiyeti Eş Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ise şunları söyledi: “ATS olarak öncelikli hedefimiz ABD ile Türkiye arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik bağları güçlendirmek. Sınırları aşan, kültürleri birleştiren ve toplumlar arasında köprüler kuran gücüyle sanatın da bu hedefimizi ileriye taşımada kritik bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle dünyanın en önemli çağdaş sanat fuarı Art Basel Miami çerçevesinde sizlere çağdaş Türk sanatından seçkiler sunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz.”

0
1040
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage