22 MAYIS, ÇARŞAMBA, 2024

Mike Berg’ün “Buraya Nasıl Geldik?” Sergisi YUNT’ta

Mike Berg’ün “Buraya Nasıl Geldik?” başlıklı kişisel sergisi, 25 Mayıs-25 Ağustos tarihleri arasında YUNTta sanatseverlerle buluşacak.

Mike Berg’ün sergi için özel üretilen Piramit isimli heykelinin yanı sıra sanat pratiğinden farklı örneklerin yer aldığı “Buraya Nasıl Geldik?” kapsamında ayrıca Berg’ün Kafes adlı heykeli dış mekânda sergilenecek. Sergi mekânında Piramit’e Berg’ün Türkiye ile kurduğu güçlü bağı yansıtan kilimleri ve mekânın bir duvarında hayat verdiği amorf desen eşlik ediyor. Sergide eserlerin yanı sıra eserlerin oluşum süreçlerine ışık tutan çizim ve planlamalar da izleyiciye sunuluyor. Dış mekâna yerleştirilen Kafes heykeli de geçirgen yapısı ve sunduğu giriş-çıkış imkânıyla izleyiciye eserle etkileşim olanağı tanıyor.

Sanat yazarı Sinan Eren Erk, sergi için kaleme aldığı metinde sergiyi “Mike Berg’ün gelişen, dönüşen, hatta işlerin ağırlığına karşın düşünsel düzlemde ‘göçebe’ sanat kariyerinin bir özeti” olarak tanımlıyor ve serginin “Berg’ün sanatsal bakışının farklı zamanlarda tutulmuş kayıtlarından” oluştuğuna dikkat çekiyor. Bu kayıtlardan “Piramit”, Erk tarafından "içini bize açmayan, kalın zırhı ve tedirgin edici cüssesiyle beton savanların ortasındaki metal bir beyaz gergedan veya yerini bulamamış, kırıldığında içinde ne sürprizler sakladığı bilinmeyen bir kayayı, hatta formu bilinçli olarak bozulmuş kadim bir monoliti andıran” bir yapı olarak tasvir ediliyor. 

Künye:
1. Mike Berg, Piramit, 2024
​2. Mike Berg Blue Square 2020 Wool, goat hair 152 x 137 cm

0
1098
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage