13 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2024

Nesren Jake “Lunatic Asylum” Sergisi ile Maximum Uniq Hall’de

RED ART İstanbul, Nesren Jake’in “Lunatic Asylum” başlıklı kişisel sergisini 5 Temmuz’a kadar Maximum Uniq Hall’de sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanatsal tasarım ve düşüncelerini 2010 yılında aktif olarak hayata geçirmeye başlayan Nesren Jake, sanat hayatında “eserlerim benden daha önemlidir” diyerek yüzünü göstermiyordu; ancak “Lunatic Asylum” sergisi ile sanatseverlerle bir araya geliyor. Sanatçının izleyicilerle şahsen buluşması, bu sergiyi, 20 yıllık bir gizliliğin bitişi konulu kocaman bir performans hâline getiriyor. Sergi izleyenlere anlaşılması zor ama multidisipliner ilginçliklerle dolu bir deneyim sunuyor.

“İçinde bulunduğumuz yüzyılın akıl almaz değişim hızı ve sosyo-ekonomik çıkmazları yıkıcı boyutta yoksulluklara neden olurken, gündelik yaşamda mutluluk sosyal medya ile birlikte önü alınamaz bir tüketim çılgınlığına dönüşmüş durumda. Bu iki çıkmazın yarattığı girdap hepimizi sonsuz bir hızda içine çekiyor. Bunun farkında olup duruma karşı sessiz ve tepkisiz kalmak yıkıcı sonuçlara gebeyken, kendine hayrı olmayan fanilere ‘süper kahramanlık’ sendromu ise artık sadece çizgi filmlerde değil, hayatın her alanında yüksek dozda pompalanıyor.

Markaların dayattığı ideal yaşam tarzları ve hepimizi birer süper kahraman olduğumuza inandıran kimlik sunumları benlik algımızda bozulmalara sebep oluyor. ‘Lunatic Asylum’, görsel kapitalizmin yarattığı bu illüzyonu eleştirel bir bakış açısıyla incelemeyi ve sorgulamayı amaçlıyor.”

0
760
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage