24 EYLÜL, SALI, 2024

Nil Yalter ve Eda Berkmen 26 Eylül’de Arter’de

60. Uluslararası Venedik Bienali’nde Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü alan Nil Yalter, “Şu Gurbetlik Zor Zanaat Zor: Duvarlar Üzerine” başlıklı söyleşi için Eda Berkmen ile 26 Eylül Perşembe akşamı saat 19:00’da Arter’de sanatseverlerle buluşacak.

Nil Yalter’in, 2016 yılında Arter’de gerçekleşen “Kayıt Dışı” başlıklı retrospektif sergisinin küratörü ve Exile is a Hard Job: Walls (Şu Gurbetlik Zor Zanaat Zor: Duvarlar) kitabının editörü Eda Berkmen ile birlikte gerçekleştireceği söyleşide, sanatçının Venedik Bienali’nde sergilenen Şu Gurbetlik Zor Zanaat Zor serisi ele alınacak. 1977’den beri dönüşerek devam eden ve göçmen işçileri odağına alan bu seri, 2012’den itibaren dünyanın farklı şehirlerinde kamusal alan müdahaleleriyle gerçekleştirildi. Etkinlik aynı zamanda Duvarlar’ın kapsamlı bir arşivini oluşturan aynı isimli kitabın üretim süreçlerini de ele alacak. Katılımcıların sorularına da alan tanıyan konuşmada, Arter Koleksiyonu’nda yer alan ve 60. Uluslararası Venedik Bienali’nde sergilenen Topak Ev (1973) başlıklı eserin yolculuğuna da değinilecek.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Künye:
1. Fondation d’entreprise Hermès, La Verrière, Brüksel, 2015. Fotoğraf: Isabelle Arthuis.
​2. Eda Berkmen Fotoğraf: flufoto

0
121
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage