24 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

Noise_Media Art 12-15 Eylül’de Viyana’da

Piksel. Creative Solutions tarafından gerçekleştirilen medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı Noise_Media Art, 12-15 Eylül tarihleri arasında Viyana’da yer alan Palais Festetics’te gerçekleşecek.

19. yüzyıl Viyana mimarisinin karakteristik mekânlarından Palais Festetics’te gerçekleşecek Noise_Media Art’ın yeni edisyonunda ağırlıklı olarak Türkiye’den medya sanatı ekseninde eser seçkisi sunan galeriler yer alacak. Sadece davetli sanatçı ve galerilere açık bir yapıya sahip olan fuar, teknolojinin sunduğu olanakları sanat pratiğinde kullanan sanatçıların eserlerinden oluşan seçkiyi sanatseverlerle buluşturacak. Noise_Vienna, 2021 yılında Viyana’da kurulan ve odak noktası yeni medya sanatı, bilim ve teknoloji alanında disiplinler arası deneyimlerin keşfedilmesi ve üretilmesi olan Node Media Lab iş birliği ile Vienna Belediyesi Kültür Departmanı desteğiyle gerçekleşecek.

Noise_Media Art etkinlikleri kapsamında OI_Music, OI_Focus, OI_Talks | OI_Education bölümleri sanatseverlerle bir araya gelecek. Deneysel yaklaşımlarla şekillenen; tekno, elektronik dub, proto electronica, endüstriyel müzik, glitch tekno, ambient ve drone müzik birbirinden farklı türler OI_Music bu sene Palais Festetics’te katılımcılar buluşacak. OI_Focus, Node Media Lab iş birliği ve Vienna State’nin desteğiyle Türkiye’den bağımsız medya sanatçılarının sergisine ev sahipliği yapacak. Teknoloji ve sanat birlikteliğinden temellenen OI_Talks Vienna, teknolojik gelişmeleri anlama, öğrenme ve bu gelişmeler üzerinde söz sahibi olma konularına eşitlikçi bir yerden yaklaşan “Tekno-Eşitlik” isimli bir konuşma serisini katılımcılarla buluşturacak. OI_Education programı kapsamında Notch, Noitom Motion Capture, Adobe programları gibi sanatçılar tarafında üretimlerinde sıklıkla kullanılan yazılımlar hakkında atölye çalışmalarına yer verilecek.

​Noise_Vienna’nın etkinlik takvimine ve detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
651
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage