09 OCAK, SALI, 2024

Noise_Media Art 12 Ocak’ta Başlıyor

Türkiye’nin ilk medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı Noise_Media Art, 12 Ocak-21 Ocak tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

İlk edisyonunda Kadıköy’ü merkez alan Noise_Media Art, German Legend’ın katkılarıyla gerçekleştirilecek OI_Music Powered by German Legend müzik programıyla 12 Ocak’a başlayacak. Avangart elektronik müziğin önemli isimlerinden ağırlayacak olan müzik programında, konserlerin yanı sıra, İTÜ MİAM ile birlikte geliştirilen atölye ve konuşma programı da katılımcılarla buluşacak.

OI_Music Powered by German Legend, 12 Ocak’ta deneysel-dub teknonun yaratıcılarından Manchester çıkışlı Andy Stott ağırlıklı kariyerinin ikinci döneminden oluşan bir setle açılışını yapacak. Aynı gece endüstriyel müzik, glitch techno gibi müziklerin ses örgülerini, gürültüleri dub, dance hall gibi Jamaika müzikleriyle sound system kültürü üzerinden birleştiren The Bug, nam-ı diğer Kevin Martin İngiltere’nin en kıdemli MC’lerinden Flowdan ile sahne alacak. 13 Ocak’ta elektronik müziğin şekillenmesinde en büyük pay sahiplerinden biri olarak kabul edilen bir gelenek/damar olan deneysel Alman topluluklarından Neu ve Harmonia’nın kurucu üyesi Michael Rother’in yeni grubuyla her iki topluluğun kataloğundan parçaları çalacak. 14 Ocak Pazar gecesi ise ambient müziğin en büyük yaratıcılarından, minimal teknonun çıkışını ve yayılmasını üstlenen Kompakt şirketinin kurucusu, aynı zamanda görsel sanatçı Wolfgang Voigt deneysel projesi Rückverzauberung ile dinleyicilerle buluşacak.

Noise_Media Art’ın ilk edisyonunda baş küratörlük Dominique Moulon, yaratıcı direktörülüğünü Arda Yalkın, sanat direktörlüğünü ise Hande Şekerciler üstleniyor. DAM, Kate Vass Gallery, Elektra, Julie Caredda gibi uluslararası galerilerin yanında Art On, Sanatorium, Pilot, Siyah Beyaz Galeri gibi Türkiye’den galeriler, sanat üretimlerinde geleneksel medyumların dışında üretim yapan ve eserlerinde teknolojiyi yoğun olarak kullanan öncü sanatçıların eserlerini izleyicilerle buluşturacak.

Noise_Media Art fuar bölümü ise 18 Ocak-21 Ocak tarihleri arasında 11.00-20.00 saatlerinde gezilebilecek. Yakın zamanda restore edilen ve ilk defa bu etkinlik sayesinde İstanbullularla buluşacak olan, eski Mal Müdürlüğü geleceğin Kadıköy Kent Müzesi'nde sergi programına eşlik eden eğitim ve konuşma programları da yer alacak. Katılımcılar, Kadıköy Kent Müzesi girişinde bulunan German Legend Lounge alanında da vakit geçirebilecekler.

​Noise_Media Art biletlerini BiletixBiletino ve Bugece.co üzerinden satın alabilirsiniz.

0
629
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage