25 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2024

Orçun Karamustafa’nın “İst-anbul” Sergisi Müze Gazhane’de

Orçun Karamustafa’nın “İst-anbul” başlıklı kişisel sergisi 12 Ekim’e kadar Müze Gazhane C Binası’nda sanatseverlerle buluşuyor.

İstanbul’un hareketli ve dinamik yapısını fotoğraflarıyla yansıtan Orçun Karamustafa, sergisinde İstanbul’u farklı açılardan ele alıyor. İstanbul’un kültürel zenginlikleri, tarihsel dokusu ve modern yaşantısının kesişim noktalarını etkileyici karelerle ölümsüzleştiren sanatçı, izleyicileri şehrin katmanlı hikâyeleriyle bir araya getiriyor. Sergide, şehrin hem bildiğimiz yüzüne hem de çoğu zaman gözden kaçırdığımız detaylarına ışık tutuluyor. Karamustafa, eserlerinde gündelik yaşamın içindeki saklı estetiği ve şehrin geçmişten günümüze taşıdığı hikâyeleri fotoğraf karelerine yansıtıyor.

​Orçun Karamustafa sergi ile ilgili şunları söylüyor: “İstanbul Fotoğrafçılığı gerçekten de var olan, adı konulmamış ama hissedilen bir şey. İstanbul’un tarihi dokusu, insanların yaşamlarına dair anları ve şehrin yaşanmışlıklarla dolu sokakları, yolculuğumun merkezinde yer alıyor. İstanbul, zamanın akışıyla değişen bir şehir olmasına rağmen; ruhunu ve özünü hiç kaybetmemiş. İstanbul’un geçmişi, bugünü ve geleceği arasında bir köprü kurarken, şehri yalnızca bir yaşam alanı olarak değil yaşama tanıklık ettiğim bir anlatıcı olarak ele aldım. İstanbul temalı fotoğraf sergimin, İstanbul’un Kurtuluş Günü etkinlikleri kapmasında yer alması; şehrin tarihine ve kültürel mirasına duyduğum değeri ifade etme alanı tanıyor. Kişisel sergimde geçmişin izlerini geleceğe taşıyan bu şehirle ile ilgili gözüme takılan yaşanmışlıkları sizinle paylaştım. Gelin buradaki yaşamlara; benim gözlemlediğim hâliyle, birlikte yeniden tanıklık edelim…”

0
21
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage