19 MART, SALI, 2024

Örnekevler Yaşam Köyü’ne Destek Sergisi: “Kelebek Etkisi”

İyilik İçin Sanat Derneği, Örnekevler Yaşam Köyü’ne destek arayışını sanat dünyasına taşıyan “Kelebek Etkisi” başlıklı sergiyi 21-25 Mart tarihleri arasında Kethüda Hamamı Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

Galeri Nev İstanbul kurucusu Haldun Dostoğlu’nun katkılarıyla düzenlenen “Kelebek Etkisi” sergisi, Örnekevler Yaşam Köyü’nün kelebek etkisiyle hayata geçmesini ve bu gönüllülük projesinin amacını anlatarak toplumun bu özel girişime duyarlılık göstermesine dikkat çekiyor. Örnekevler Yaşam Köyü projesi, deprem felaketinin bir gün sonrasında, “Deprem bölgesi için ne yapabilirim?” sorusunu kendisine soran bir iç mimarın girişimiyle başlayıp, Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşen 4000’den fazla gönüllü ve yüzlerce markanın bir araya gelmesiyle hayata geçirildi.

Hamide Göksan, Zülal Çakıcı ve ekip arkadaşlarının öncülüğünde Antakya/Hatay’da 66 dönümlük bir araziye konumlandırılan bu özel yaşam köyü, 100 adet tiny house ile tamamen boş bir araziyi yüzlerce insan, yuva, ağaç ve umutla doldurdu. Örnekevler Yaşam Köyü, depremden etkilenen ailelere 22 Ekim 2023 tarihi itibarıyla sosyal alanlarıyla da ev sahipliği yapıyor ve rehabilite olmalarını sağlıyor. Aynı zamanda istihdam yaratmayı hedefleyen, sürdürülebilir, ekolojik ve kendi kendine yetebilen bir yaşam köyü olarak planlanan Örnekevler’de hâlâ eksik sosyal alanlar var ve ihtiyaçları bütün deprem bölgelerinde olduğu gibi devam ediyor.

“Kelebek Etkisi” sergisi; İyilik İçin Sanat Derneği öncülüğünde, Tarık Hotamışlıgil’in katkılarıyla, ihtiyaçlara sanatla çözüm sağlamak ve projeyi daha fazla kitleye ulaştırmak amacıyla gerçekleştiriliyor. Sergi, sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü öne çıkarmayı hedefliyor.

İyilik İçin Sanat Derneği’nin internet sitesinden sergiye destek olabilirsiniz.

Künye:
1. Nermin - Er İsimsiz, 2011 Kağıt üzerine karışık teknik, 59x59 cm
2. Ahmet Doğu İpek - İsimsiz, 2016 Litografi, 73x65 cm, 29 Edisyon
3. Gönüllüler Parmak İzi
​4. Abidin Dino - Acılar, İpek Baskı, 100x70 cm, 30 Edisyon

0
943
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage